Living on the upper floor

Living on the upper floor

Wonen in een penthouse, exclusief genieten op hoog niveau.

The Sapphire – exclusief eerstelijns zee penthouse in Estepona, te koop bij Vamoz

Vele mensen hebben ongetwijfeld reeds de bekende Amerikaanse serie “Million Dollar Listing New York” gezien. Een serie die wereldwijd vele miljoenen kijkers telt en het leven volgt van enkele luxevastgoed makelaars in New York. In deze serie passeert de ene prestigieuze penthouse na de andere de revue. Ook de voorbije maanden scheerde luxevastgoed in België hoge toppen waarbij de vermogende Belg vooral een uitgesproken interesse lijkt te hebben in exclusieve penthouses.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat in de zoektocht naar het meest exclusieve luxevastgoed heel wat kapitaalkrachtige Belgen al snel uitkomen bij een unieke penthouse in een stadscentrum of aan zee.

Verschil tussen penthouse en duplex

Het begrip penthouse en duplex worden soms verkeerd door elkaar gebruikt. In bepaalde gevallen spreken we over één en hetzelfde appartement, maar meestal gaat het wel degelijk over twee verschillende vastgoedproducten.

Een penthouse of dakappartement bevindt zich steeds op de bovenste verdieping van een flat- of torengebouw. Als een appartement meerdere verdiepingen heeft spreken we over een duplex. In tegenstelling tot een penthouse kan een duplex zich ook op een andere verdieping bevinden. In bepaalde luxe residenties worden soms één of meerdere duplexen voorzien op tussenverdiepingen. Aan onze Belgische kust worden momenteel enkele spraakmakende nieuwbouwprojecten ontwikkeld waarbij exclusieve duplexen geïntegreerd worden op verschillende verdiepingen. Met de integratie van duplexen wordt het traditioneel, soms wat saaie rasterpatroon van een appartementsgebouw visueel doorbroken en ontstaat een grotere architecturale diversiteit. Ondanks de duurdere verkoopprijzen zijn zowel de penthouses als de duplexen bijzonder gegeerd en soms snel uitverkocht.


“ In de zoektocht naar het meest adembenemende uitzicht komt een penthouse altijd als eerste in het vizier ”


Vrijheid, privacy en rust

Er zijn diverse redenen waarom penthouses in deze coronatijden zo geliefd zijn. In tegenstelling tot een traditioneel appartement geniet een penthouse op de bovenste verdieping immers van alle vrijheid, rust en privacy. Er zijn geen lawaaierige bovenburen en er is geen storende inkijk mogelijk vanuit andere appartementen. Bovendien nemen de meeste penthouses een volledige bovenverdieping in waardoor een ongekende bewegingsvrijheid ontstaat met verschillende terrassen voor- en achteraan. Bepaalde penthouses beschikken zelfs over een 360° terras waardoor van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zonlicht is gegarandeerd. Door de superieure terrassen is er in heel wat penthouses zelfs plaats voor een riante jacuzzi waar de eigenaars in alle rust ongestoord kunnen relaxen.

Kamerhoge ramen zorgen voor meer ruimte en licht

De meeste penthouses zijn voorzien van kamerhoge of zogenaamde ‘floor-to-ceiling’ ramen waardoor er veel zonlicht kan binnenkomen wat automatisch resulteert in een maximaal gevoel van ruimte en licht. Een hoogstaand wooncomfort wordt nog extra versterkt door de aanwezigheid van hoge plafonds. Hierdoor associëren veel kopers een penthouse met een trendy loft waarbij ze de vrijheid hebben om de ruimte volledig op maat in te richten volgens eigen smaak en wensen. Door de aanwezigheid van hoge muren en hoge plafonds kan de eigenaar zijn persoonlijk kunstcollectie etaleren waardoor de penthouse ondergedompeld wordt in een chique eigentijdse atmosfeer.

A window with a view

Het is algemeen bekend dat kapitaalkrachtige Belgen bereid zijn om diep in de buidel te tasten voor een spectaculair uitzicht. Dat in deze zoektocht naar het perfecte uitzicht een penthouse als eerste in het vizier komt is dan ook geen verrassing. De tiende verdieping van een gebouw heeft sowieso een beter uitzicht vergeleken met de lagere verdiepingen. Naar internationaal toonbeeld worden ook in België meer en meer beeldbepalende woontorens ontwikkeld.

Vooral in Oostende, Antwerpen en Brussel is momenteel een ware hoogbouwmetamorfose bezig. Deze iconische woontorens die soms 25 à 30 verdiepingen hoog zijn worden steeds afgewerkt met een prestigieuze penthouse als ultieme ‘pièce de résistance’. Bij helder weer kan men vanop zo’n exclusieve penthouse genieten van schilderachtige uitzichten tot soms 30 kilometer.

Exclusieve penthouses genieten van een hogere wederverkoopwaarde

Ondanks enkele crisisjaren de voorbije twee decennia heeft vastgoed bewezen inflatiebestendig te zijn. Door het beperkte aanbod biedt vooral luxevastgoed op goedgelegen locaties reeds na enkele jaren perspectief op een mooie meerwaarde. Vooral de prestigieuze penthouses met een hoogstaande afwerkingsgraad en garantie op een adembenemend uitzicht kunnen steeds rekenen op de interesse van heel wat kapitaalkrachtige kopers.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart