Rechts van de kerk en de Dedon Concept Store

Rechts van de kerk en de Dedon Concept Store

In de meeste gevallen is 30 jaar actief op de markt, geen eeuwigheid. Maar in het geval van het Duitse designmerk Dedon, is dat zo goed als eeuwig. Dat om de eenvoudige reden dat er nog geen tuinmeubelproducent was die gebruik maakte van het revolutionair vlechtwerk, waarvoor Dedon sindsdien bekend staat. De speciaal ontwikkelde vezels leenden zich perfect tot het maken van design buitenmeubelen. Een techniek die trouwens vandaag, naast tal van nieuwe innovaties, nog steeds toegepast wordt.

Met hun hoofdkwartier in Noord-Duitsland, productie in Europa en de Filipijnen, een dochteronderneming in de Verenigde Staten en bureaus in Hongkong is Dedon een echte internationale speler. Ervaren designers van over de ganse wereld staan garant voor tal van nieuwigheden en grensverleggende technieken, ook voor de collecties van 2021.

Met de MBRACE collectie, ontworpen door Sebastian Herkner, biedt Dedon een in het oog springend en aantrekkelijk assortiment, ideaal om eenvoudigweg te loungen, te relaxen, dineren of meer. Vanaf 2021 is de Scandinavisch getinte MBRACE, naast teak, ook te verkrijgen met een optionele aluminium onderstel. De collectie is dan ook enorm geliefd dankzij haar moderne mix van materialen. Een mengeling van gekleurde vezels (verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren), warme teak of egaal aluminium. Dit alles te combineren met verschillende kussens in stoffen en kleuren naar keuze of met leuke bijzettafeltjes in verschillende formaten. Of zoals designer Herkner over de Mbrace collectie zegt: “Ik wou de traditionele weeftechnieken gebruiken, om een sterk design te creëren, een gebaar. Het gebaar van iemand te omarmen.”.

De DALA collectie van Dedon haalt haar inspiratie uit het vakmanschap en de geïmproviseerde artisanale zitelementen uit Marokko. Verschillende oppervlakten en structuren versmelten met elkaar in deze heel veelzijdige collectie van de hand van award winning topdesigner Stephen Burks. Nieuw in 2021 zijn een uitgebreid fris kleurenpalet, originele nieuwe vormen en vernieuwde zachtere kussens. Deze lichtgewicht elegante loungers in de typische Dedon-vezels zijn makkelijk verplaatsbaar en door hun lage zithoogte voelt men zich als het ware meteen in het Oosten.

Bij het ontwerpen van de SEAX reeks van Dedon haalde designer Jean-Marie Massaud inspiratie bij de looks van de typische elegante Amerikaanse jachten. Met de grootste precisie werden deze kwalitatieve lichtgewicht opklapbare regisseursstoelen ontworpen en gebouwd, zodat ze met slechts één druk op het stevige aluminium frame open- en dichtklappen. Het poedergelakt aluminium frame zelf is beschikbaar in twee verschillende zithoogtes, in vier verschillende tinten en ook de stof is in meerdere prachtige afwerkingen te verkrijgen. Ook een frame met houtinleg behoort tot de mogelijkheden. Voor nog meer comfort kan je opteren voor een bijhorende voetenbank. De SEAX collectie bestaat niet alleen uit zitmeubelen maar ook uit een reeks bijpassende tafels.

Kom gerust een kijkje nemen bij Rechts van de kerk en wij laten jou kennis maken met ons volledige aanbod en beantwoorden graag alle vragen. Onze locatie in Meigem (Deinze) zorgt ervoor dat we gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit Gent, Sint-Martens-Latem en Deinze en we een perfecte aansluiting hebben met de rest van het land via de E40.


Rechts van de kerk Pastoriestraat 3 9800 Meigem 0475/53 53 99 info@rechtsvandekerk.be www.rechtsvandekerk.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart