Wonen in een nieuwe stadswijk aan zee, terwijl u geniet van adembenemende uitzichten

Wonen in een nieuwe stadswijk aan zee, terwijl u geniet van adembenemende uitzichten

Wie onlangs nog in Oostende was kon er niet naast kijken. Ter hoogte van de historische haven vlakbij het bekende Fort Napoleon verrijst een trendy nieuwe stadswijk. De Oosteroever site is zonder enige twijfel uitgegroeid tot dé place-to-be aan de Belgische Kust. Omgeven door water, beschermde duinen, een uitgestrekt strand en de zee combineert deze nieuwe wijk als een ware oase van rust alle voordelen van wonen aan de Kust. De toonaangevende bouwpromotor Versluys Groep neemt resoluut het voortouw met de ontwikkeling van tal van spraakmakende gebouwen waaronder het beeldbepalende ‘Baelskaai 12’ met zijn kenmerkende outdoorzwembaden en de iconische ‘Ensor Towers’ die als landmark hoog boven het stadscentrum uitsteken. De voorbije jaren kwam ook de commerciële ontwikkeling van de nieuwe woonwijk in een stroomversnelling met tal van nieuwe restaurants, bistro’s, interieurshops en modewinkels.

Een unieke locatie met meer dan 400 jaar geschiedenis

Weinig plekken aan de Belgische Kust hebben zo’n bewogen geschiedenis als de Oosteroever in Oostende. Een unieke locatie die de voorbije 400 jaar een enorme transformatie heeft ondergaan. Deze dynamiek bereikt nu haar hoogtepunt met de ontwikkeling van het exclusieve stadsproject Oosteroever, dé nieuwe stad aan zee. Rond de 16de eeuw was de Oosteroever nog een groot en drassig schorrengebied. Het ontstond na de grote vloed van 1584. Het was rond deze periode dat een eerste klein gehucht ontstond waar slechts enkele huizen stonden. Deze kleine woonkern werd door lokale inwoners omgedoopt tot “De schorre van Lissemoris”. Op het einde van de 18e eeuw streek Napoleon neer in Oostende om er de invasie van Engeland voor te bereiden. Hij liet op de Oosteroever het befaamde Fort Napoleon bouwen. Het Fort Napole – on dat verweven ligt met de duinen werd ondertussen gerenoveerd en kan opnieuw bezocht worden door het publiek.

In de Ensor Towers kan u genieten van unieke uitzichten

Het Ensor Tower project bestaat visueel uit twee identieke torens van 25 verdiepingen. De eerste Ensor Tower bevindt zich in een vergevorderde afwerkingsfase en is voor 97 procent verkocht. Ondertussen is ook de ruwbouw van de tweede Ensor Tower aangevat waarbij de werken zich nu op de zevende verdieping bevinden. Ook deze tweede toren is reeds voor 65 procent verkocht. Alle Ensor-appartementen heb – ben afhankelijk van hun oriëntatie een uniek uitzicht op het Ensor Park, de stad Oostende, duinen, nieuwe jachthaven of de zee. De hoger gelegen verdiepingen staan synoniem voor uitzichten tot wel 20 kilometer ver. Momenteel is er nog een uitgebreid aanbod beschikbaar van twee en drie slaapkamer appartementen met een ruim terras.

Trinity, een statement op een uitzonderlijke locatie aan zee

Door de grote vraag heeft onlangs Versluys Groep de prestigieuze residentie Trinity gelanceerd. Dit absolute topproject ontworpen door het toonaangevende ‘Binst Architects’ omvat 59 exclusieve appartementen verspreid over 15 verdiepingen. Alle appartementen beschikken over een riant buitenterras met panoramische uitzichten op Fort Napoleon, de jachthaven, duinen en zee. Er is bewust gekozen voor een strak functioneel ontwerp met integratie van grote glaspartijen. Hierdoor baden alle appartementen in een zee van licht en ruimte. De Trinity appartementen zullen afgewerkt worden volgens een hoogstaande kwalitatieve afwerkingsgraad. Net zoals voor de andere projecten zijn er ook voor residentie Trinity ruime ondergrondse parkings en garages voorzien.


meer info: Versluys Groep T 059 51 11 15 info@groepversluys.be www.oosteroever.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart