Joepie, we mogen weer BISsen!

Joepie, we mogen weer BISsen!

Het Bouw- en Interieursalon is terug met nog meer advies en inspiratie.

Van 2 tot en met 10 oktober kan je eindelijk weer naar het Bouw- en Interieursalon (kortweg BIS) in Flanders Expo. Corona gooide vorig jaar roet in het eten, waardoor de bekende woonbeurs een jaartje moest overslaan. Tijd om schade in te halen. En hoe, want er valt heel wat te beleven! Iemand die daar alles over weet, is organisator Catherine Degreef. Zij licht voor de Home & Trends lezers alvast een paar tippen van de sluier op.

Dat de evenementensector een zware tijd achter de rug heeft, is een open deur intrappen. Samen met de horeca is het een bedrijfstak die flink te lijden heeft gehad onder de coronamaatregelen. Maar… er gloort weer licht aan het eind van de tunnel, nu het normale leven stap voor stap weer herneemt. ‘Wij zijn ontzettend blij dat we straks weer écht contact kunnen hebben’, vertelt Catherine. ‘Het voorbije anderhalve jaar lag alles stil. We zijn alleen maar bezig geweest met het annuleren of in het beste geval verplaatsen van evenementen. Ik kijk er zo naar uit weer face to face met mensen te kunnen praten. En ik ben niet alleen. We merken dat iederéén toe is aan echte interactie. De respons die we krijgen is nog nooit zo hoog geweest.’

Veiligheid voor alles

Wat we zoal mogen verwachten van BIS 2021, vragen we aan Catherine. ‘Meer dan 300 exposanten staan klaar om bouw- en verbouwlustige Vlamingen bij te staan met raad en daad. Door corona waren mensen vooral aangewezen op online inspiratie, maar nu kunnen ze eindelijk weer overleggen met specialisten van vlees en bloed. Daarom zet BIS meer dan ooit in op persoonlijk advies. De bezoekers kunnen terecht bij tal van organisaties. Ik denk aan de Orde van Architecten, de Hypotheekwinkel en Spaargids.be, aan VEKA en de provincies Oost- en West-Vlaanderen, en aan het CIB, de beroepsorganisatie voor vastgoedprofessionals. Of je nu advies wil bij je bouwplan, meer wil weten over financieringsmogelijkheden, alles wil leren over de laatste energietrends of raad wil inwinnen over investeren in vastgoed: BIS heeft op al je vragen een antwoord.’ Catherine benadrukt dat het ook echt om persoonlijk advies gaat. ‘Dat vinden we erg belangrijk. Daarom kunnen bezoekers vooraf een afspraak vastleggen via ons online registratiesysteem. Zo reserveren ze blokjes van 20 minuten met de specialisten van hun keuze. Die registratie is overigens verplicht, omdat ze ons ook toelaat de beurs in de veiligste omstandigheden te laten plaatsvinden. Iedereen die een covid safe pas kan voorleggen is welkom. Eens binnen mogen bezoekers zonder mondmasker rondlopen in de grote, goed geventileerde hallen van Flanders Expo, die voortdurend gecontroleerd worden op hun CO2-percentage. Uiteraard voorzien we ook voldoende ontsmettingspunten voor de handen. Veiligheid gaat voor alles.

Bart Appeltans bij je thuis!

Een andere sterkhouder van BIS 2021 is alles wat met interieur te maken heeft. ‘We wijden een aparte hal aan interieurvormgeving en design én we hebben ons aanbod rond dat thema gevoelig vergroot. Dat is ook niet onlogisch’, aldus Catherine. ‘Mensen hebben de voorbij periode meer dan ooit ondervonden hoe belangrijk een fijn nest en een mooie tuin zijn. Nogal wat landgenoten waren immers aangewezen op een staycation. We merken dat de interesse voor alles wat met cocoonen te maken heeft bijzonder groot is.’ ‘De kers op de taart van deze BIS-editie is ongetwijfeld de aanwezigheid van de bekende interieurarchitect Bart Appeltans’, vervolgt Catherine. ‘Je kent hem van populaire woonprogramma’s op de Vlaamse televisie, waarin hij parels van interieurs aflevert. Je kan de man niet alleen consulteren op BIS, er is ook nog eens een prachtige wedstrijd met een hoofdrol voor Bart. De winnaar van die wedstrijd krijgt Bart thuis over de vloer en een interieurplan op maat.’

Het mag duidelijk zijn dat het Bouw- en Interieursalon heel wat te bieden heeft. Wie op zoek is naar inspiratie en gespecialiseerd advies op maat, weet dus waarheen begin oktober!

Praktisch

BIS 2021 van 2 t.e.m. 10 oktober in Flanders Expo (Gent) Op weekdagen open van 13 tot 18.30 uur en in het weekend van 10 tot 18.30 uur. Vrijdag 8 oktober is bis uitzonderlijk open tot 23 uur. Tickets kosten 6 euro, maar opgelet: vooraf registreren is verplicht via www.bisbeurs.be. Daar vind je ook alle details over het Covid Safe Ticket dat je moet kunnen voorleggen om de beurs te bezoeken. Zo zorgen we ervoor dat bis een veilige plaats is om jouw woondromen te realiseren.


GRATIS UITNODIGING voor 2 personen alle dagen, behalve zondag

Opgelet! Registreer je verplicht vooraf op bisbeurs.be met onderstaande code: BBAC1000

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart