Maak kennis met Annelies Debruyne en Sarah De Vleeschauwer

Maak kennis met Annelies Debruyne en Sarah De Vleeschauwer

Wat is de grootste pijler?

Annelies: ‘Eén van onze belangrijkste activiteiten is de ontwikkeling van vastgoedprojecten. Vaak gaat het om nieuwbouw, maar we hebben ook heel wat mooie renovatieprojecten in de markt gezet de voorbije jaren. Ik denk bijvoorbeeld aan Residentie Portus Sint-Jan, in hartje Gent, waar we twee herenhuizen hebben omgevormd tot zes appartementen. Het is een project dat ons nauw aan het hart ligt, omdat we historisch erfgoed konden combineren met hedendaagse architectuur.’

Waarop ligt de focus binnen jullie projectontwikkeling?

Sarah: ‘Ten eerste is de locatie essentieel. Maar, wij vertrekken altijd vanuit de vraag: zouden we dit zélf kopen? Zo ja, dan gaan we ervoor. Wij kunnen alleen iets verkopen waar we zelf voor de volle honderd procent achterstaan. Ten tweede zetten we in op kleinschalige projecten. Ten derde is de rode draad doorheen onze realisaties hoogstaande kwalitatieve afwerking én duurzaamheid.’

Is er een project dat je graag in de kijker wil zetten?

Annelies: ‘Ik denk spontaan aan Residentie Quintus, een moderne nieuwbouwresidentie van acht appartementen, gelegen in de Machariuswijk. De locatie is top, op slechts enkele minuten wandelen van het historische centrum. De appartementen zijn modern, lichtrijk en comfortabel. Deze residentie voldoet aan onze normen maar ook aan die van de toekomst.’

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Hoe vertaalt zich dat in jullie projecten?

Sarah: ‘Het hele energieverhaal hét aandachtspunt bij uitstek. Maar wij gaan nog een stapje verder. We willen dat onze projecten ook architecturaal en esthetisch de tand des tijds doorstaan. Dat impliceert dat we erg bewust omspringen met de materialenkeuze. We willen dat een pand zowel tijdloos als onderhoudsvriendelijk is, want ook dat is een vorm van duurzaamheid.’

Naast de projectontwikkeling in eigen land hebben jullie ook vastgoedactiviteiten lopen in Spanje onder de naam ‘MARBELLA MAISON by Fortum Vastgoed’. Kan je daar iets meer over vertellen?

Annelies: ‘Dat is de tweede pijler van onze zaak. We begeleiden onze klanten bij de aankoop van een tweede verblijf of investering aan de Costa del Sol, in Zuid-Spanje. Fortum Vastgoed is de exclusieve partner van Marbella Maison, een Belgisch vastgoedkantoor in Marbella. Als aanspreekpunt in België kunnen wij mensen begeleiden vanaf de eerste selectie tot de uiteindelijke aankoop met ons team in Marbella. Indien gewenst verzorgen wij ook het verblijf van onze klanten zodat zijn zorgeloos kunnen vertrekken. Onze kopers worden ook juridisch en fiscaal bijgestaan, hiervoor werken we met onze vaste partner, Sirejacob Legal & Tax.’

Je sprak van drie hoofdactiviteiten. Wat missen we nog?

Sarah: ‘Tevens zijn we actief als vastgoedmakelaar. Wij begeleiden klanten bij de aankoop van investeringsvastgoed. Daarbij ontzorgen wij onze klanten ook door het verhuurdossier volledig op te volgen, zowel voor residentieel als professioneel vastgoed.’ Wat is de grootste uitdaging voor Fortum Vastgoed? Annelies: ‘Wij zijn steeds op zoek naar vastgoed met ontwikkelingspotentieel. Door onze aanpak kunnen wij vastgoed omvormen tot iets unieks en een win-win creëren.’


Fortum Vastgoed Sarah De Vleeschauwer – Annelies Debruyne Kortrijksesteenweg 39 bus 2, 9830 Sint-Martens-Latem 09 245 43 88 hello@fortum-vastgoed.be meer op: fortum-vastgoed.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart