Oosteroever Oostende, waterfront Living

Oosteroever Oostende, waterfront Living

OOSTENDE, BELGIUM - AUGUST 12 : portret van Bart Versluys aan het project Oosterhoeve. On 12, August, 2021 in Oostende, Belgium, 12/08/2021  *** © Gregory Van Gansen/ Photo News***

Wie aan Oostende denkt, denkt aan het strand, de zee, het Casino Kursaal, James Ensor … en sinds kort ook aan de Oosteroever.

De nieuwe trendy stadswijk in de historische haven ter hoogte van Fort Napoleon is de nieuwe ʻplaceto-beʼ. In 2014 is de gerenommeerde projectontwikkelaar Versluys Groep begonnen met de bouw en realisatie van deze nieuwe tot de verbeelding sprekende site. Nu anno 2021, is de Oosteroever site omgeven door water, duinen en zee uitgegroeid tot één van de meest populaire locaties aan de Belgische kust. Projecten zoals ʻBaelskaai 12ʼ met zijn terras-zwembaden, ʻOne Baelskaaiʼ als landmark op de hoek van de Hendrik Baelskaai en de imposante ʻEnsor Towersʼ hebben de skyline van Oostende een internationale signatuur gegeven.

Naast de iconische residentiële projectontwikkeling bruist de nieuwe wijk van leven met klasse volle interieurzaken, exclusieve restaurants, hippe bistroʼs en tal van stijlvolle handelszaken. Met zijn lange strekdam in zee, groene duingordel, brede stranden en prachtig aangelegde stadsparken zoals het Ensor Park, is de Oosteroever ook de ideale plek voor sport, recreatie en ontspanning.

Sinds kort heeft de site met ʻOnder Vuurʼ elke zondagavond op één zelfs zijn eigen brandweerfictiereeks op televisie. Bart Versluys de bekende CEO van Versluys Groep, heette ons hartelijk welkom op de Oosteroever en gaf Home en Trends een algemene update.

De nieuwe spannende brandweer-fictiereeks ‘Onder Vuur’ op één trekt elke zondagavond heel wat kijkers. Op die manier maakt Vlaanderen indirect ook kennis met de prachtige nieuwe Oosteroever site in Oostende. Hoe is die samenwerking tot stand gekomen?

BART VERSLUYS: “ Eigenlijk is dat heel spontaan gebeurd. We hadden vanuit het verleden reeds contacten met de mensen van het productiehuis Geronimo. Op een bepaald moment hebben ze ons benaderd met het idee van een nieuwe brandweerfictiereeks in Oostende. Ze waren gecharmeerd door de Oosteroever wijk met zijn trendy vibe, nieuwe spraakmakende gebouwen en fascinerende maritieme geschiedenis. Na enkele goede gesprekken waren we overtuigd van het concept en vervolgens is het verhaal van een fictieve brandweerkazerne op Oosteroever geboren. Nu de reeks op antenne is en elke zondagavond vele honderdduizenden kijkers kan boeien zijn we bijzonder fier. Uiteraard speelt een groot deel van de reeks zich ook af in het centrum van Oostende en de randgemeenten. De eigenlijke ziel van de kazerne ʻPost Oosteroeverʼ en de verwevenheid van de verschillende personages liggen echter wel duidelijk op de Oosteroever. Bovendien werden er op onze werven ter plaatse heel wat spannende actiescènes opgenomen waaronder de spectaculaire luchtballonscene ter hoogte van de Ensor Towers. Het is best wel grappig, want onlangs stond iemand in ons Versluys verkoopkantoor op de Oosteroever die effectief de weg vroeg naar de brandweerkazerne ʻPost Oosteroeverʼ.”

Wat zijn de geheime ingrediënten achter het succesverhaal van de Oosteroever site?

BART VERSLUYS: “ Er zijn heel wat redenen waarom Oosteroever zo geliefd is. Ten eerste is de locatie superieur gelegen. Geen enkele locatie aan de Belgische kust combineert de vele unieke troeven van de Oosteroever, een prachtige maritieme site met zijn eigen strand, zee en duinen omgeven door water. Als tweede is er de hoogstaande woonbeleving die we garanderen in deze nieuwe stadswijk. Vanaf dag één hebben we resoluut ingezet op een sublieme kwaliteit. Elk gebouw dat we ontwikkelen moet een hoog landmark-gehalte hebben en harmonieus verweven worden met de prachtige omgeving. Iconische gebouwen wisselen elkaar af in een wondermooie symfonie van hoog- en laagaccenten. Het eindresultaat is een zeldzaam orgelpunt dat zorgt voor een zeer divers maar tegelijkertijd ook samenhangend landschap. Om de woonbeleving van onze inwoners op Oosteroever te maximaliseren zijn alle appartementen voorzien van een doordachte woonindeling, één of meerdere ruime livingoutdoor terrassen en hoge ramen die zorgen voor een onovertroffen gevoel van licht en ruimte.

In tegenstelling tot heel wat projecten in het stadscentrum van Oostende genieten onze appartementen op de Oosteroever voor het overgrote deel over eerstelijns zeezichten. ”

We lazen op www.oosteroever.be dat er het voorbije jaar heel wat nieuwe handelszaken zijn geopend. Welke rol spelen deze handelszaken in de verdere ontwikkeling van de site?

BART VERSLUYS: “ De groeiende aanwezigheid van klasse volle handelszaken op de Oosteroever vormt een belangrijke katalysator. Naast enkele gerenommeerde en bekende handelszaken zoals Resto Marina, DOK Oostende, RR Interieur en ons eigen Versluys verkoopkantoor geven we ook de kans aan jonge ambitieuze ondernemers. Ik denk hierbij aan UTL Under-The-Lighthouse, RAÉ, Beauté, De Faar en Kabine. Ondernemers die ons aangenaam hebben verrast met een eigentijds en gedurfd concept. Met elke kandidaat gaan we een gesprek aan waarbij we uitgebreid hun businessconcept en commerciële visie onder de loep nemen.

Alle details worden besproken inclusief de aankleding van de zaak, de marketingstrategie en het imago dat ze willen nastreven. Uit die poule van ondernemers selecteren we dan uiteindelijk de beste en meest vooruitstrevende concepten. Kwaliteit, exclusiviteit en een ʻoutside-the-boxʼ mentaliteit zijn hierin doorslaggevende argumenten. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar lokaal verankerde initiatieven en niet de grote ketens. Binnenkort verhuist ook de bekende Oostendse optiek Dresen naar Oosteroever en in het voorjaar van 2022 zal ook de Chocolatier van het Jaar ʻOlivier Willemsʼ een vestiging openen in het ʻOne Baelskaaiʼ gebouw. Daarnaast lopen vergevorderde gesprekken met nog enkele bijkomende handels- en horecazaken. Stay-tuned… want binnenkort mag u hierover meer nieuws verwachten. ”

Wat zit er nog in de pijplijn voor de komende jaren?

BART VERSLUYS: De eerste zes residentiële gebouwen die we ontwikkeld hebben zijn in een recordtijd verkocht. Daarom hebben we versneld enkele nieuwe projecten gelanceerd waaronder de tweede ʻEnsor Towerʼ en ʻDock 5ʼ. Deze zijn ondertussen ook reeds voor meer dan 75 procent verkocht. Onlangs lanceerden we het prestigieuze Trinity project ontworpen door het awardwinning ʻBinst Architectsʼ. Dit luxe project omvat 59 exclusieve nieuwbouwappartementen voorzien van riante terrassen en eerstelijns zeezichten.

Ook de verkoop van Trinity loopt als een trein waarbij we bijna de helft van de appartementen hebben verkocht. Door de enorme vraag op de Oosteroever site zullen we volgend jaar enkele nieuwe projecten lanceren ter hoogte van het aangrenzende Vuurtorendok. Ook deze nieuwbouwappartementen gelegen aan de nieuwe jachthaven zullen genieten van een royaal wooncomfort, grote terrassen en prachtige uitzichten. Geïnteresseerden kunnen zich nu reeds registreren op onze website www.oosteroever.be zodat we deze mensen als eerste op de hoogte kunnen houden van de nieuwe ontwikkelingen op de site. ”


MEER INFO VERSLUYS GROEP T 059 51 11 15 WWW.OOSTEROEVER.BE

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart