Van shoppingcenter tot hotel:

Van shoppingcenter tot hotel:

Yalo Urban Boutique Hotel in Gent.

Gent verwelkomt met trots een nieuwe en waardige telg in haar horecascene; recent opende Yalo Boutique hotel, een viersterrenhotel met een uniek hybride concept officieel haar deuren. Yalo Hotel is een initiatief van Joris Van Duffel – eigenaar en CEO van het Gentse projectontwikkelingsbedrijf UrbanLink. UrbanLink ontwikkelt woningen en residentiële appartementsgebouwen op toplocaties verspreid over Vlaanderen.

De projecten komen tot stand door compact, kwalitatief en duurzaam te bouwen. UrbanLink kiest er bewust voor om betaalbare en doordachte woonprojecten neer te zetten steeds op maat van de omgeving. Op die manier wordt een leven dichtbij alles mogelijk. UrbanLink heeft uitdrukkelijk oog voor locatie, ofwel met uitkijk op een natuurlijke omgeving ofwel in de buurt van openbaar vervoer ofwel in het centrum. Het vroegere shoppingcentrum Braempoort in Gent werd origineel als ontwikkelingsproject gekocht maar een stille droom om een hotel te beginnen na de aankoop kreeg stilaan vorm.

‘Ja, Alo!’

Yalo Hotel heeft de lat hoger gelegd dan andere hotels in de stad en is dan ook het go-to hotel in Gent voor zowel toeristen, locals als zakenmensen die op zoek zijn naar iets extra. Het hotel telt 92 designkamers, een cocktail- en wijnbar du jamais vu, een uitmuntend restaurant, sublieme meetingrooms, een fitnessruimte en een rooftopbar met stadszicht. Als kosmopolitische hotspot strijkt Yalo neer op de hoek van de Gentse Brabantdam, vlakbij het François Laurentplein. Er is veel energie en tijd gespendeerd aan de inrichting en beleving van het hotel. Het concept kende tot nog toe geen Belgische variant. Echter met de komst van Yalo komt daar verandering in. Yalo vond een plekje te midden van de Arteveldestad en in de SoGo-Wijk van Gent – naar de New Yorkse equivalent ‘SoHo’, de grootste winkelbuurt van de stad met stijlvolle boetieks, eigenzinnige restaurants en speciaalzaken die al generaties lang bestaan. De projectontwikkelaar verhuisde ook zijn kantoren naar het eerste verdiep van het hotel die geheel in een modern-vintage stijl werden ingericht.

Lokaal

Joris Van Duffel is naast een bevlogen zakenman eveneens een zeer grote wijnliefhebber met eigen wijndomein Nobel in Lochristi. Naast diverse selecties van klassieke en nieuwe wijnhuizen, kunnen de Nobel wijnen gesmaakt en gevonden worden in de wijnkelder die mee geïntegreerd is in het interieur van het hotel. Om de band met Gent nog te versterken, zal Yalo ook andere producten van Gentse bodem serveren.

Toegankelijk

Zowel het restaurant als de bar van het hotel is toegankelijk voor iedereen. Gasten en niet-gasten kunnen sharinggerechten, klassiekers met een twist, cocktails en een uitgebreide wijnkaart ontdekken. Het hotel biedt zelfs een business lunch aan, elke dag van 12u tot 14u30. Na een meeting of brainstormsessie in één van de 5 urban spots is het de perfecte aangelegenheid om na te praten en te genieten van een snelle en overheerlijke lunch.

Trendy interieur

Yalo koos voor een unieke mix van kleuren, materialen en texturen voor een knap totaalconcept. Iedere kamer en meetingroom in Yalo is een uitgesproken staaltje design waarin ieder detail telt. Ook al verschillen de ruimtes onderling qua interieur, ze baden allemaal in een hippe designsfeer met telkens een vleugje rock-‘n-roll. Zo onderscheidt Yalo zich nogmaals van de hotelketens in de stad.

Connect to the good life

Het Gentse project heeft een lange weg afgelegd, van grondige renovatiewerken tot als het ware de volmaakte marketing guide. Of je bij Yalo overnacht of niet, het restaurant en de bar zijn zeker een bezoekje waard, alleen al om het spectaculaire interieur. Met een 24/7-service kan je hier de hele dag terecht. Vanaf het voorjaar van 2022 zal ook de rooftopbar toegankelijk zijn. Bij mooi weer zal deze exclusieve bar op het dakterras fungeren als het verlengde van de bar en het restaurant in de lobby. Kortom, Yalo Hotel staat garant voor een onvergetelijke ervaring waar service en gastvrijheid samenkomen op hoog niveau. In deze unieke designlocatie in hartje Gent staat elke dag een enthousiast team paraat die u met heel veel goesting verwelkomt!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart