Ruimte, comfort en duurzaamheid eerst Nieuwbouw anno 2022

Ruimte, comfort en duurzaamheid eerst Nieuwbouw anno 2022

“Duurzaam bouwen is een absolute must. En niet enkel in 2022. Denk maar aan het klimaatplan van de Vlaamse regering, dat aardgasaansluitingen in nieuwbouwwoningen verbiedt vanaf 2026. Als alternatief kan je je huis aansluiten op een stadswarmtenet, zoals we dat in ons project in Roeselare deden. Of je kan een warmtepomp installeren, zoals in onze nieuwe woningen in Sint-Ulriks-Kapelle. Die woningen zijn dankzij alle energiezuinige maatregelen zelfs volledig energieneutraal! Durabrik kiest in zijn nieuwbouwwoningen ook steeds voor vloerverwarming en zonnepanelen en voorziet de mogelijkheid om een warmtepomp te installeren, zowel nu als later.” Maar de eerste stap is en blijft volgens David toch een goed geïsoleerde buitenschil. “Want de warmte die je kan binnenhouden, moet je niet opnieuw opwekken. Als dat goed zit, hebben andere moderne technieken het meeste e”ect en houd je het E-peil op E20 of lager. Daardoor betaal je minder voor je energie en ook vijf jaar lang geen onroerende voorhe•ng. Een pluspunt dat bij de bank nog extra gunstige voorwaarden kan opleveren.

1. Flexibele open ruimtes

“je ziet in nieuwbouwwoningen vaker open leefruimtes, zoals in ons woonproject in Gentbrugge. De openheid zorgt voor een mooie lichtinval tot diep in je huis. Je kan de ruimtes ook veel flexibeler inrichten dan gesloten kamertjes, en zo alle plek beter benutten. Een open keuken of een bureauplekje in de living is vaak ook gewoon heel gezellig. Wil je voor je thuiswerkplek toch net iets meer privacy? Dan kan je ze bijvoorbeeld boven op de overloop inrichten. Bij woningen met een hellend dak is ook de zolder een uitstekende plaats voor een thuiskantoor of hobbyruimte.”

2. Duurzaam bouwen

“Duurzaam bouwen is een absolute must. En niet enkel in 2022. Denk maar aan het klimaatplan van de Vlaamse regering, dat aardgasaansluitingen in nieuwbouwwoningen verbiedt vanaf 2026. Als alternatief kan je je huis aansluiten op een stadswarmtenet, zoals we dat in ons project in Roeselare deden. Of je kan een warmtepomp installeren, zoals in onze nieuwe woningen in Sint-Ulriks-Kapelle. Die woningen zijn dankzij alle energiezuinige maatregelen zelfs volledig energieneutraal! Durabrik kiest in zijn nieuwbouwwoningen ook steeds voor vloerverwarming en zonnepanelen en voorziet de mogelijkheid om een warmtepomp te installeren, zowel nu als later.” Maar de eerste stap is en blijft volgens David toch een goed geïsoleerde buitenschil. “Want de warmte die je kan binnenhouden, moet je niet opnieuw opwekken. Als dat goed zit, hebben andere moderne technieken het meeste e”ect en houd je het E-peil op E20 of lager. Daardoor betaal je minder voor je energie en ook vijf jaar lang geen onroerende voorhe•ng. Een pluspunt dat bij de bank nog extra gunstige voorwaarden kan opleveren.

3. Comfort en besparing via automatisatie

“Slimme woningtechnologieën zijn trending en daar zijn twee goede redenen voor. Ten eerste verhogen ze het wooncomfort, want vanop afstand verwarmen en verlichten, hoe gemakkelijk is dat? Bovendien helpen ze je om energie te besparen. In onze nieuwste projecten installeren we bijvoorbeeld slimme stopcontacten die je stroomverbruik meten en sturen. Zo wordt je tv vanzelf uitgeschakeld om sluipverbruik te vermijden en gaat je wasmachine automatisch draaien op het moment dat er energie wordt geproduceerd.”

4. Altijd een stukje groen

“We hebben de voorbije twee jaar allemaal gemerkt hoe belangrijk het is om thuis even buiten te kunnen ontspannen. Daarom zie je nu dat de oppervlakte van woningen optimaal wordt gebruikt, zodat er buiten voldoende plaats is voor groen. In ons project in Muizen bijvoorbeeld ‘stapelen’ we een appartement boven op een gezinswoning. Daardoor blijft er meer ruimte over voor groen. En in ons project in Berendrecht staan alle woningen en appartementen rond een mooi groen plein van maar liefst één hectare groot, waar alle bewoners van kunnen meegenieten.”

5. Duurzame mobiliteit

“Niet alleen duurzaam bouwen wordt belangrijker, maar ook duurzaam wonen. En dan gaat het vooral om de mobiliteit. Mensen willen op een plek wonen waar ze makkelijk de fiets kunnen nemen. In onze woonprojecten hebben we daar ook aandacht voor. Winkels en scholen liggen op fietsafstand en de buurten zelf maken we autoluw. In heel wat verkavelingen, zoals die in Roeselare, gaan we nog een stap verder met parkeerplaatsen voor autodelen en oplaadpunten voor elektrische wagens.”

Meer info op durabrik.be of via 0800 62 732

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart