Geïntegreerde energietechnieken voor een minimalistisch resultaat

Geïntegreerde energietechnieken voor een minimalistisch resultaat

‘Less is more’, hoor je vaak als het over minimalistische architectuur gaat. Niet zo voor duurzame energietechnieken in deze woningen, zegt Evelien Verpoest van Elbeko. De kunst is om ze onzichtbaar te maken. En dat vraagt om een secure voorbereiding en een ontwerp met high-end afwerking. In Ecopuur vond ze de ideale partner om dit project tot een goed einde te brengen.

Tijdloos comfort voor minimalistische villa

Een minimalistische villa was de uitdrukkelijke opdracht van de bouwheer. Voor Evelien Verpoest, projectleider afwerking bij totaalaannemer Elbeko, was dit een bijzonder project, eentje om fier op te zijn. De villa staat er ondertussen: een ingetogen ontwerp dat opvalt in zijn soberheid. Met een interieur tot in de laatste details afgewerkt met materialen als natuursteen, inbouw kraanwerk en een bijzondere groene patio.

Technieken wegtoveren

“Het was een uitdagende opdracht”, legt Evelien uit. “De grootste moeilijkheidsgraad: de bouwheer wou geen enkele techniek zichtbaar. Dat in combinatie met een minimalistische bouwstijl vroeg om creatieve oplossingen. Gelukkig was Ecopuur niet aan zijn proefstuk toe en kon ik rekenen op de expertise van projectleider Mathias.”

ARCHITECT: Lab32 architechten
BOUWBEDRIJF: Elbeko
INTERIEURARCHITECT: imore
FOTOGRAFIE: Cafeine.be

Ecopuur installeert duurzame energietechnieken. We ontwerpen voor jou een totaaloplossing. En zetten daarbij volop in op hernieuwbare energie. Zo geniet jij van een lage energiefactuur en tijdloos wooncomfort. Ontdek meer realisaties op ecopuur.be of download ons magazine Footprint

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart