Wolff : Oost-Vlaamse vastgoedmakelaar met een schat aan ervaring

Wolff : Oost-Vlaamse vastgoedmakelaar met een schat aan ervaring

Wolff Real Estate, met een kantoor aan de Kortrijksesteenweg 345, vlak bij het Sint-Pietersstation, is sinds de herfst van vorig jaar de nieuwe speler op de Oost-Vlaamse vastgoedmarkt. Het gedreven team beschikt over meer dan 50 jaar ervaring in de vastgoedsector. Na een carrière van ruim 27 jaar als verkoopverantwoordelijke bij één van de grootste Gentse vastgoedkantoren sloeg Steve de handen in elkaar met zijn zus Vanessa Aerens en vastgoedexpert Marnix Rigo, die ook meer dan 10 jaar vastgoedervaring op de teller staan heeft, om een eigen kantoor op te richten. “Met de focus voornamelijk op Gent willen we onze gezamenlijke ervaring in heel Oost-Vlaanderen volop ten dienste stellen van verkopers, zodat die echt de ideale kopers kunnen vinden. Want zoals op elk potje een dekseltje past, zo is ook voor elke woning en voor elk appartement ergens wel een ideale koper.”

Ervaring en netwerk

Ook in dit bewustwordingstijdperk van artificiële intelligentie, algoritmes en data blijft menselijk en persoonlijk contact op de vastgoedmarkt van het allergrootste belang. En om echte win-wins te creëren op basis van die contacten zijn ervaring en een goed netwerk twee essentiële troeven. “Kenmerkend voor onze sector”, zegt Steve Aerens, “is immers niet enkel de  toenemende complexiteit en een veranderende regelgeving, maar ook dat bij de aan- en verkoop of het (ver)huren van een pand altijd heel wat emoties om het hoekje komen kijken. Precies daarom is het erg belangrijk om als professional in de sector de nodige empathie aan de dag te leggen en over de juiste onderhandeling-skills te beschikken. Daarnaast is het ook een enorme meerwaarde om over een omvangrijk netwerk te beschikken. Ook daarover beschikken we. Enerzijds omdat we al lang in het wereldje actief zijn, anderzijds omdat we kort na onze start het vastgoedkantoor Trans-Immo hebben overgenomen. En wie Trans-Immo zegt, zegt kwaliteit, betrouwbaarheid en ervaring; kortom een gevestigde waarde op de Gentse vastgoedmarkt, die dit jaar zijn 50 jarig bestaan viert!” Met Trans-Immo bieden we naast verkoop en verhuur een interessant full-service rentmeesterschap aan om eigenaars van een opbrengsteigendom te ontzorgen omtrent technisch, administratief en financieel beheer.

Complete service op maat      

Met een 360° professionele dienstverlening die alle aspecten van een verkoop of verhuur omvat en alles op alles zet om de belangen van de verkoper optimaal te dienen, kan Wolff zich volgens Steve Aerens op de erg concurrentiële vastgoedmarkt toch stevig op de kaart zetten. “Kopers en huurders leggen terecht de lat hoog”, legt hij uit. “Ze stellen bijvoorbeeld aanzienlijk hogere eisen dan enkele jaren geleden rond de energiezuinigheid van een woning of een appartement. Vandaar dat we tegenwoordig een verdeeldheid zien tussen woningen die goed scoren in de energie-hitparade en tegen forse prijzen van de hand gaan en woningen die grondig moeten worden gerenoveerd. Omdat mensen vaak de renovatiekosten overschatten, komen die woningen makkelijker in het vizier van investeerders. Ook die doelgroep maakt deel uit van ons netwerk, waardoor we ook voor deze te renoveren woningen steeds de gepaste kopers vinden.

Nog altijd stevige dynamiek op de Belgische vastgoedmarkt      

Aangezien Wolff actief is in Oost-Vlaanderen met een focus op Gent, waar de vastgoedprijzen de jongste jaren de pan uitswingen, komt ook de betaalbaarheid van wonen ter sprake. “Er zijn nog altijd mensen, ook bij de jongere generatie, die met wat steun van de ouders over voldoende middelen beschikken om een woning te verwerven”, legt Steve Aerens uit. “In ons land is het nog altijd mogelijk om in een half, professioneel leven een mooie vastgoedeigendom te verwerven. Wat dat betreft is de situatie in België een stuk beter dan in het buitenland.” We mogen ook niet vergeten dat maatschappelijke ontwikkelingen ervoor zorgen dat de woonbehoeften veranderen. Meer nieuw-samengestelde gezinnen, meer singles en meer ouderen die zelfstandig of semi-zelfstandig willen wonen vragen om een ander aanbod dan vijftig jaar geleden.  Mensen trekken naar stadcentra om op een gemakkelijke manier vrienden te ontmoeten, cultuur te beleven en te genieten van de sfeer in de stad. Mensen willen vandaag op gebied van wonen vooral veel flexibiliteit en kiezen in alle generaties steeds vaker voor een compacte, praktische en knus ingerichte woonentiteit. “Vandaar dat de stevige dynamiek op de vastgoedmarkt nog wel een tijdje zal aanhouden” , verwacht Steve Aerens. “Met Wolff Real Estate zijn we in ieder geval klaar om met een complete service op maat, verkopers aan de ideale kopers te blijven helpen.”

Kortrijksesteenweg 345 I 9000 Gent I 09/221 11 06 I info@wolff.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart