Een hypotheek is (betaalbaar) maatwerk !

Een hypotheek is (betaalbaar) maatwerk !

Een kredietoplossing nodig? Spreek dan met een onafhankelijk expert!

‘Weet je wat het is?’ steekt Mathias van wal. ‘Wij werken rond onze klanten. Zij staan centraal. Hun realiteit is onze leidraad om tot een haalbare financiële oplossing te komen, zeker in deze tijden. Klassieke grootbanken doen net het omgekeerde. Zij gedragen zichzelf als vertrekpunt en laten je al dan niet toe in hun circle of trust, in functie van hoe jouw kaarten (= lees “je eigen middelen”) liggen.

Hoe garandeer jij die onafhankelijkheid, Mathias?

M.C.: ‘Wij blijven ver weg van de grootbanken en werken samen met meerdere kleinere of minder bekende maatschappijen die zich vooral toespitsen op hypotheken en minder/niet op alle andere bancaire producten. Wij hebben niet één gesprekspartner, we hebben er véél. Dat laat ons toe in alle onafhankelijkheid te ‘shoppen’ en meer uit de brand te slepen voor onze klanten. Bovendien verplichten grootbanken hun klanten vaak om bovenop hun hypotheeklening ook dure nevenproducten af te nemen. Bij een onafhankelijke krediet- en verzekeringsspecialist zoals iFinco is zoiets niet aan de orde. Wij waken erover dat ook die nevenproducten scherp zijn qua prijs: zowel voor de brandverzekering als de schuldsaldoverzekering zoeken wij, opnieuw in volledige onafhankelijkheid, naar de beste deal. Wij leveren een totaalservice. Mensen vergelijken al te vaak enkel de rentevoet, maar die komen vaak bedrogen uit.

Wat moeten we ons daar concreet bij voorstellen?

M.C.: ‘Om te beginnen spelen wij kort op de bal en schakelen we snel. Bij ons hoef je geen weken te wachten om een afspraak te krijgen of te weten waar je staat. We puzzelen ook keihard aan de optimalisering van het fiscale plaatje van onze klanten. Wat mensen ook erg waarderen is dat we niet bij voorbaat met een resem voorwaarden komen aandraven. Wij kijken met een open vizier naar elke klant. We helpen mensen aan het beste tarief voor de aankoop/(ver)bouwen van hun droomwoning, ook als ze als alleenstaande willen kopen of het zonder grote spaarpot moeten doen. Naast al het voorgaande verwennen we onze klanten ook met veel (na)zorg: bereikbaarheid, zelfs in het weekend, en lekker kopje koffie op kantoor, … Ook bij en zelfs na de akte blijven wij ter beschikking van onze klanten. En last but not least: we staan onze klanten ook graag bij met advies dat je niet bij verwacht bij een kredietmakelaar: bouwtechnisch, juridisch en fiscaal. Dat kunnen we dankzij de samenstelling van ons team dat bestaat uit een gevarieerde groep specialisten met diverse achtergronden.’

Richten jullie zich vooral tot kandidaat-kopers?

NEE ! M.C.: ‘Wij komen voor iederéén uit onze pijp. ‘Kandidaat-kopers kunnen uiteraard bij ons terecht (ook om BTW te financieren bij bouwplannen), maar ook voor wie al gekocht heeft en op zoek is naar een betere deal halen we het onderste uit de kan. Dat kan zijn op vlak van tarief, maar evenzeer bijvoorbeeld een dragelijkere maandlast. Met de huidige economische situatie kunnen sommige mensen misschien net niet comfortabel meer zijn om hun lening zonder zorgen af te betalen. Dan kan je er baat bij hebben om je lening te laten herzien en bv de termijn van de lening of de maandlast aanpassen. Of misschien wil je je huidige woning wel verbouwen? Een ex-partner uitkopen of een herfinanciering, bijvoorbeeld, waarbij je zowel voor de afbetaling van de lopende lening alsook voor de verbouwing een beter tarief kan bekomen.

Ontdek wat iFinco concreet voor jou kan doen

iFinco begint elke cijferoefening met twee belangrijke vragen. ‘Ten eerste: bij welke maandelijkse aflossing voelt de klant zich comfortabel? Met andere woorden: hoeveel marge houdt hij over na betaling van zijn aflossing?’ aldus Mathias. ‘De tweede vraag heeft te maken met de langere termijn, namelijk: welke potentiële evolutie zit er in het inkomen van de klant?’ Op basis van de antwoorden op deze vragen zullen Mathias en zijn collega’s bekijken welke formule het beste past bij elke individuele klant. Er zijn immers verschillende mogelijkheden, met onder meer:

Lineaire kapitaalsaflossing

Zo’n krediet heeft in aanvang lage maandlasten, die slechts gestaag stijgen. Het is een ideale kredietvorm voor jonge mensen, starters of mensen die in de toekomst uitzicht hebben op een hoger loon binnen afzienbare tijd.

Krediet met maanlastbeperking door opsplitsing van kapitaal

Hierbij wordt een systeem op maat uitgewerkt waarbij de totale te lenen som wordt opgesplitst in een deel kapitaal en interest – zoals bij een normaal krediet – en een deel waarbij je enkel interesten afbetaalt. Hiermee kan je de maandlasten echt laag houden.

Een hergroepering van kredieten

iFinco kan je maandlasten ook optimaliseren (lees: verlagen) door meerdere lopende kredieten samen te voegen in één groot voordeliger krediet.

Een krediet, gecombineerd met IPT (Individuele pensioentoezegging)/groepsverzekering

Je combineert een bulletlening met een spaarverzekering, waardoor je maandlast lager ligt en je spaart voor de toekomst. Bovendien kan je hiermee fiscaal optimaliseren, wat interessant is, nu de woonbonus is weggevallen.…

Geprikkeld? Maak dan een afspraak! Ben je enthousiast na alles wat je hier gelezen hebt? Goed zo, dan ben je klaar voor een persoonlijk gesprek met Mathias of een van zijn collega’s. Ons advies is gratis en volledig vrijblijvend !

Let op geld lenen kost ook geld

iFinco is bereikbaar via 09/224.22.22 of info@ifinco.be. iFinco krediet & verzekeringsmakelaars fsma 115954 A ondernemingsnummer BE 0652.774.663 Ommegangstraat 24-001, Evergem www.ifinco.be

    Wenst u meer informatie over dit artikel?

    Neem via onderstaande formulier rechtstreeks contact op met Ifinco.

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart