De Kazerne, een thuis voor sterke karakters

De Kazerne, een thuis voor sterke karakters

Krachtig, excentriek, verfijnd. Innemend, open en dynamisch. In deze nieuwe stadsbuurt komen uitgesproken persoonlijkheden tot hun recht. Toon je karakter en vind een thuis op het kruispunt van oud en nieuw. Schrijf je eigen verhaal met een proloog die teruggaat tot de 17e eeuw. Een waardevolle herbestemming voor De Leopoldskazerne, het toonbeeld van Gents wonen.

Het verleden komt tot leven

Meer dan enkel wonen. Woningen en appartementen, een hotel, kinderopvang, fl exibele atelierruimtes, het nieuwe Provinciehuis met aangename ontmoetingsruimte. En niet te vergeten: het Paradeplein, een groen en centraal hart in het project. De Kazerne is een sterke aantrekkingspool midden in het Gentse stadsleven. Een plek waar sterke persoonlijkheden wonen, werken en ontspannen.

Een eigenzinnig project met karakter

Matexi en Ciril slaan de handen in elkaar om deze nieuwe woonbuurt te creëren. Een nieuw hoofdstuk voor de historische Leopoldskazerne. Met respect voor wat was, en met oog op wat komt. Een doordacht project met een duidelijke visie. Wonen met karakter in Gent. Voor wie creatief, open en ondernemend is.

Woontypes voor elk karakter

In De Kazerne komen er 82 appartementen en 10 woningen. Met elk een oppervlakte tussen circa 70 en 217 m2. Een slimme indeling, doordachte oriëntatie en één, twee of drie slaapkamers. Eigenzinnig, binnen de bestaande volumes van de Leopoldskazerne. Een architectuur met karakter en gevoel. Jou op het lijf geschreven. In de tweede en laatste fase worden 40 appartementen en 7 woningen aangeboden. Elk met een unieke indeling, lichtinval en authentieke elementen. Duurzaam, naar eigen smaak afgewerkt, en met een oppervlakte tussen 70 en 217 m2.

Een open buurt met het oog op de toekomst

Van een gesloten naar een doorwaadbare site waar geschiedenis en toekomst elkaar tre en. Een levendig en sfeervol Paradeplein waar bewoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Een woon, werk- en leefomgeving die zich duurzaam inspant voor de toekomst. Een veilige buurt waar sterke karakters volledig zichzelf kunnen zijn.

Architectuur die blijft verbazen

Een verbluffende eenheid met een overvloed aan stijlen. Neorenaissance, neoclassicisme en neogotiek vloeien samen in De Kazerne. Een site met een krachtige architectuur, een uniek uitzicht met torens, kantelen en gewelven. De binnenzijde wordt op haar beurt gekenmerkt door haar mooie, uniforme geheel. Een gebouw met een doortastend, krachtig cachet.

Een evenwichtig ontwerp

De Kazerne krijgt een nieuwe invulling. Zonder te raken aan het karakter van de site, en waar mogelijk wordt er gewerkt binnen de bestaande volumes. Met behoud van unieke fi nesse: spitsbogen, smeedijzeren trapleuningen en massieve gewelven. In plaats van de lange muur aan De Charles de Kerchovelaan komt een nieuwe ingang voor het Provinciehuis.

Een rendabele vastgoedinvestering

De unieke locatie in Gent en de hoogstaande kwaliteit, in combinatie met een grote vraag naar innovatief vastgoed, maken van De Kazerne een rendabele vastgoedinvestering met positieve vooruitzichten en een mooie opbrengst, vandaag en morgen. Een investering met een mooi huurrendement en meerwaarde bij herverkoop.


Interesse? Contacteer ons op 09 298 03 30 Meer info op dekazerne.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart