U wilt uw woning verkopen…

U wilt uw woning verkopen…

Bespaar uzelf dan nodeloze kopzorgen en doe beroep op een professionele makelaar.

Door de gevolgen van de energiecrisis is de vastgoedmarkt volop in beweging.

Heel wat Vlamingen geven dan ook aan op zoek te zijn naar een nieuwe woning waarbij ze hun huidig huis of appartement wensen te verkopen. Aangezien vandaag de dag er heel wat komt kijken bij de verkoop van een woning staat zo’n verkoop voor veel mensen gelijk met een stressvolle periode en veelal heel wat slapeloze nachten.

Bespaar uzelf nodeloze kopzorgen en doe bij een verkoop van uw woning steeds beroep op een lokale vastgoedmakelaar. Maak gebruik van zijn kennis en expertise als ervaringsdeskundige voor zowel het uitgebreide administratieve gedeelte als de effectieve commercialisering en de verkoop van uw pand. Samenwerken met een professionele en erkende makelaar biedt zonder enige twijfel heel wat voordelen.

EEN WONING VERKOPEN VEREIST NAAST COMMERCIËLE SKILLS OOK HEEL WAT ADMINISTRATIEVE VAARDIGHEDEN

Met de huidige ‘do-it-yourself’ mentaliteit wordt soms de illusie gecreëerd alsof iedereen zomaar van de ene op de andere dag een vastgoedspecialist kan worden. Wie zijn woning verkoopt kan als eigenaar zeker zelf enkele dingen doen. U kan uw pand op een zoekertjessite plaatsen, uw persoonlijk Facebook/Instagram profiel gebruiken of een eigen pagina aanmaken om wat beperkte reclame te maken en een bordje ‘TE KOOP’ aan uw woning hangen. Allemaal zaken die zeker geen kwaad kunnen maar in de huidige markt met een iets mindere vraag meestal toch onvoldoende blijken om uw woning effectief te verkopen. Bovendien moet u zich buiten die reclame ook nog eens verdiepen in de huidige wetgeving met allerhande nieuw opgelegde administratieve regels en verplichtingen. Een complexe materie waar voor elke woning afhankelijk van de ouderdom, andere regels van toepassing zijn die dan nog eens om de zoveel tijd veranderd worden door de overheid. Besef dus dat er vandaag de dag heel wat komt kijken bij de verkoop van een woning. Bespaar uzelf dan ook heel wat tijd en energie en stap binnen bij een erkende vastgoedmakelaar die heel het verkoopproces voor u kan stroomlijnen en alles piekfijn kan regelen, organiseren en in orde brengen.

EEN PROFESSIONELE MAKELAAR ZET ZIJN VOLLEDIGE SCHOUDERS ONDER DE VERKOOP VAN UW WONING

Als u naar een restaurant gaat met een sterren chef verwacht u meer van het eten dan wanneer u een snelle hap gaat halen in de frituur op de hoek. Een logische redenering die u ook mag doortrekken wanneer u met een professioneel vastgoedkantoor samenwerkt. De verkoop van uw huis of appartement kan enkel succesvol afgerond worden met een doordacht en uitgekiemd marketing- en salesverhaal. Om dit te bewerkstelligen beschikt een makelaar over een hele marketingmachine die hij bovendien ook nog eens kan combineren met een jarenlange praktische verkoopervaring. Hij is gedreven om uw pand te verkopen conform uw verwachtingen en binnen een vooropgestelde termijn. Hij zal in samenspraak met u een marktconforme verkoopprijs bepalen. Het bepalen van een juiste verkoopprijs is een zeer cruciaal gegeven. Bepaalde eigenaars hebben soms te hoge verwachtingen qua verkoopprijs waardoor het pand soms maandenlang te koop staat. Andere eigenaars durven hun pand soms te laag verkopen waardoor het na enkele dagen al verkocht is aan een te lage prijs. Naast de salesen marketing kan de makelaar een enorme meerwaarde zijn in de administratieve voorbereiding en de uiteindelijke afhandeling van de verkoop. Zoals we in de vorige paragraaf reeds aanhaalde zijn er heel wat administratieve verplichtingen. Erkende vastgoedmakelaars scholen zich dan ook continu bij zodat ze volledig op de hoogte zijn van alle wetgeving waardoor u als eigenaar op twee oren kan slapen en ontzorgd wordt van de hele administratieve rompslomp en dit zowel voor, tijdens als na de verkoop.

KIES VOOR DE MEERWAARDE VAN EEN LOKALE EN ERKENDE VASTGOEDMAKELAAR

Het is niet onlogisch dat u als eigenaar soms denkt: “Ik heb vele jaren in het pand gewoond dus ken ik het beter dan wie dan ook.” Het is een feit dat u ongetwijfeld uw huis of appartement vanbinnen en vanbuiten kent. Daardoor is de kans echter ook vrij groot dat u een stukje bevooroordeeld naar uw eigen woning kijkt. Iets waar u zich waarschijnlijk niet altijd bewust van bent. Een professionele vastgoedmakelaar heeft al vele honderden panden verkocht en kan vanuit zijn praktische ervaring de verkoopargumenten van uw pand met gelijkaardige panden beter inschatten en vergelijken. Hij kan dus op een neutrale manier oordelen over de sterke en minder sterke punten van uw woning. In zijn marketingplan zal hij dan focussen op de sterke troeven. Hij maakt professionele foto’s van uw woning en zal in sommige gevallen zelfs een heuse promotievideo met spectaculaire dronebeelden voorzien. Kortom een erkende vastgoedmakelaar neemt zijn job bijzonder serieus en is daarom zijn geld meer dan waard. Kies daarom de juiste makelaar, een lokaal kantoor dat regionaal sterk is verweven en de streek door en door kent. Een makelaar die steeds het beste van zichzelf geeft en meer doet dan enkel en alleen uw pand op social media plaatsen en een ‘te koop bordje’ zetten.

In ons Home & Trends magazine kan u alvast heel wat erkende makelaars terugvinden die door de jaren heen een uitstekende reputatie hebben opgebouwd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart