Lente & zomer, de ideale periode om uw woning te verkopen

Lente & zomer, de ideale periode om uw woning te verkopen

De lente en zomer worden vaak beschouwd als de beste seizoenen om een woning te verkopen. Met langere dagen, meer zonlicht en de natuur in volle bloei biedt deze periode immers de uitgelezen kans om uw woning op haar best te tonen. Heel wat vastgoedmakelaars schakelen de komende maanden dan ook een versnelling hoger omdat ze door hun jarenlange ervaring weten dat een positieve vibe en een beetje zon wonderen kunnen doen.

Bent u van plan om uw huis of appartement te verkopen… breng dan nu een bezoek aan uw lokale vastgoedmakelaar. Uw makelaar zet met plezier zijn schouders onder uw woning en geeft u daarbij ook enkele praktische tips en tricks mee die uw verkoopkansen aanzienlijk kunnen vergroten.

EEN KLEURRIJKE EN LEVENDIGE OMGEVING ZAL DE AANTREKKELIJKHEID VAN UW WONING GEVOELIG VERHOGEN

Een belangrijk aspect bij het verkopen van een woning is ongetwijfeld de eerste indruk die het pand maakt op potentiële kandidaat-kopers. Het bekende Engelse spreekwoord “You only have one chance to make a first impression” of vrij vertaalt “U hebt maar één kans om een eerste indruk te maken” vat het goed samen. Dat uw woning er tijdens de lente en zomer een stuk aantrekkelijker zal uitzien dan tijdens de herfst of winter is niet onlogisch. De natuur komt in deze periode tot bloei wat zorgt voor een kleurrijke en levendige omgeving. In sommige omstandigheden kan een beetje groen ook helpen om enkele mindere aspecten van de woning een stukje te camoufleren of te verzachten. Los van alles is het uiteraard belangrijk dat u als eigenaar de buiten netjes onderhoudt met een keurige tuin, verzorgd terras en propere ramen. Repareer dus niet alleen binnen maar ook buiten de kleine defecten en zorg ervoor dat alles functioneel is. Kortom gebruik de voordelen van de lente en zomer om alle troeven van uw woning ook langs te buitenkant in zijn volle pracht te tonen.

EEN UNIEKE OPPORTUNITEIT OM EXTRA OPTIES IN DE KIJKER TE ZETTEN

Beschikt uw woning over enkele bijzondere kenmerken zoals de eventuele aanwezigheid van een zwembad of een poolhouse, een jacuzzi, een modern aircosysteem of een zonnewering dan biedt de zomerperiode een unieke opportuniteit om deze opties ook extra in de kijker te zetten. Kandidaat-kopers zullen dergelijke zaken zeker beschouwen als een meerwaarde en dit associëren met een hoogstaand wooncomfort. De warme maanden zijn dan ook de perfecte gelegenheid om de toegevoegde waarde van dergelijke systemen in de praktijk te demonstreren.

DE KRACHT VAN MEER ZONLICHT EN POSITIEVE ENERGIE

Nu de dagen weer langer zijn met meer daglicht zijn er ook meer gelegenheden om de woning te bezichtigen. Potentiële kopers kunnen na hun werk ’s avonds, dus makkelijker afspreken om enkele woningen te bezoeken. Meer natuurlijk licht zorgt ervoor dat de woning ruimer lijkt en aanlokkelijker zal zijn, wat op zijn beurt een positief effect kan hebben op de kandidaat-kopers. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat zonlicht een positieve invloed heeft op onze stemming. In de lente en zomer, wanneer het mooi weer is, zijn mensen doorgaans vrolijker en optimistischer. Het hoeft dan ook weinig betoog dat een goede vibe en opgewekt humeur de verkoopkansen gunstig zullen beïnvloeden.

MEER (VRIJE) TIJD EN VEEL PRAKTISCHER OM TE VERHUIZEN

Voor heel wat gezinnen zijn de lente en zomerperiode ideaal om te verhuizen. Enerzijds zijn er enkele feestdagen en schoolvakanties, en anderzijds zijn de weersomstandigheden interessanter. Een verhuis in de zomermaanden heeft bovendien het bijkomend voordeel dat de kinderen ook eventueel gemakkelijker van school kunnen wisselen bij de start van een nieuw schooljaar. Ook de praktische kant van de verhuis met heel wat meubels, dozen en spullen verloopt ongetwijfeld een pak vlotter onder de zon dan in de regen en wind. In winterse omstandigheden met een verhuislift uw spullen naar boven brengen terwijl het regent en waait is immers niet altijd ideaal.

BESPAAR UZELF KOPZORGEN EN DOE BEROEP OP DE ERVARING VAN EEN LOKALE VASTGOEDMAKELAAR

Bent u van plan uw huis of appartement deze lente of zomer te verkopen? Ga dan vrijblijvend langs bij een makelaar in uw buurt. Naast zijn expertise en kennis kan hij uw pand ook voorstellen aan zijn uitgebreid netwerk van potentiële kandidaat-kopers. Een woning verkopen is vandaag de dag immers geen sinecure. De wettelijke verantwoordelijkheden worden continu aangepast en de administratieve verplichtingen worden steeds talrijker. Een vastgoedmakelaar is vertrouwd met deze materie en kan u een waardevolle hulp bieden. Een makelaar zal dus alle wettelijk verplichte juridische en administratieve documenten verzamelen die noodzakelijk zijn bij een verkoop. In dit Home & Trends magazine vindt u alvast enkele toonaangevende vastgoedmakelaars uit uw buurt met een jarenlange track-record en een uitgebreide referentielijst.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart