Oostende OOSTEROEVER ontdek dé nieuwe stad aan zee

Oostende OOSTEROEVER ontdek dé nieuwe stad aan zee

Wie het programma ‘Gert Late Night’ volgt heeft het ongetwijfeld gezien. Begin september meerde de bekende boot ‘Evanna’ aan op de Oosteroever in Oostende. Gedurende twee weken verbleven Gert en James samen met hun gasten in dit nieuwe trendy stadsdeel met als achtergrond decor de beeldbepalende gebouwen ‘One Baelskaai’ en ‘Ensor Tower’ die binnenkort de skyline van Oostende zullen hertekenen. Oostende heeft zich de voorbije jaren in recordtempo vernieuwd als een hippe en moderne badstad aan de Noordzee. Een evolutie die ook internationaal niet onopgemerkt is gebleven. Niet alleen het toerisme boomt maar ook de stadsvernieuwing zelf draait op volle toeren. Oosteroever is daarbij het grootste en meest spraakmakende stadsvernieuwingsproject. De exclusieve ontwikkelingen van het toonaangevende Versluys Groep springen visueel ongetwijfeld het meest in het oog. We vroegen Versluys Groep een stand van zaken en werden al snel uitgenodigd op de koffie voor een interview met hun bekende CEO Bart Versluys.

Bart Versluys, bedankt dat u even tijd wil maken in uw drukke agenda. Kan u voor de mensen die de Oosteroeversite nog niet kennen het project even toelichten ? Het project Oosteroever omvat de bouw van een volledig nieuw stadsdeel in de historische havendokken van Oostende. Deze unieke site aan zee omvat de ontwikkeling van bijna 1000 woonappartementen en bijhorende kwalitatieve handelszaken wat dit project met voorsprong het grootste en meest exclusieve residentiële ontwikkelingsproject maakt van de Belgische kust.

Wij zijn begonnen met de bouw in 2014 en ondertussen werden reeds vier deelfasen volledig opgeleverd en in een recordtijd uitverkocht. Door de grote vraag zijn we ondertussen een versnelling hoger geschakeld en bevinden twee nieuwe deelprojecten ‘Ensor Tower’ en ‘One Baelskaai’ zich reeds in een vergevorderde ruwbouwfase. Deze nieuwe projecten zijn ondertussen bijna uitverkocht waardoor we nu ook de tweede ‘Ensor Tower’ en ‘Dock 5’ versneld hebben gelanceerd. Misschien toch eerst even de tijd terugdraaien… Een 6-tal jaar geleden riep u de pers bijeen met de boodschap dat onze Belgische kust dringend moest vernieuwen. Gelijktijdig lanceerde u toen het stadsproject Oosteroever in Oostende. Nu enkele jaren later staan zowel vriend als vijand vol bewondering te kijken naar de nieuwe dynamiek die Versluys Groep gebracht heeft op deze unieke locatie aan zee.

Wat velen enkele jaren geleden als onmogelijk achtten bent u nu aan het realiseren. – Het was inderdaad geen éénvoudige opdracht om de vele kritiekasters, actiecomités en twijfelende publieke opinie te overtuigen van ons opzet. Ik heb toen als eerste de term ‘kust 2.0’ gelanceerd omdat ik écht geloof dat de Belgische kust een veel betere toekomst verdient. Ik was ook de eerste bouwpromotor die zich openlijk verzette tegen verdere uitbouw van de inspiratieloze ‘Atlantic Wall’ die als een grijze betonnen muur van appartements- gebouwen de Belgische kust langzaam maar zeker verstikt. Met Oosteroever in Oostende hebben we bewezen dat het ook anders kan. We wisselen hoge en lage accenten af en kiezen bewust voor meer belevings- kwaliteit op de grond met aanleg van groene accenten, nieuwe duinen, parken, waterpartijen en veel open ruimte. Elk nieuw gebouw op de site geniet van een uniek internationaal architecturaal design waarbij hoogstaand wooncomfort en superieure woonkwaliteit primeren.

Er zijn momenteel heel wat nieuwe stadsprojecten in en rond Oostende die ofwel in de pijplijn zitten of zich reeds in volle ontwikkeling bevinden. Elke projectontwikkelaar beweert uiteraard dat zijn project het beste is. Wat maakt volgens u Oosteroever uniek ? Oosteroever is het énige project dat letterlijk alle voordelen van wonen aan zee combineert. Dit maakt Oosteroever, tegenover andere locaties, het best gelegen nieuwbouw project in Oostende.

Ten eerste ligt Oosteroever vlakbij zee en genieten dus een overgroot deel van de Versluys appartementen van zeezicht. Oosteroever bevindt zich dus niet, zoals sommige andere projecten, verzonken in het stadscentrum op 1 km afstand van de zee of op een tweede bouwlijn verscholen achter een betonnen muur van zeedijk gebouwen.

Ten tweede omhelst het overgrote deel van de Oosteroever site een beschermde duinengordel met een uitgestrekt natuurgebied waar u onder andere ook het befaamde en volledig gerestaureerde Fort Napoleon kan terugvinden. Door zijn uitgesproken maritiem karakter geniet de site ook van een natuurlijke aanwezigheid van water met zijn eigen dok dat binnenkort omgevormd wordt tot een exclusieve state-ofthe-art jachthaven. Los van deze uitzonderlijke locatievoordelen kunnen onze kopers ook vertrouwen op het prestigieuze Versluys kwaliteitslabel dat al meer dan 111 jaar garant staat voor een superieur wooncomfort met een ongekende hoogstaande afwerkingsgraad.

Oosteroever ligt in de historische haven van Oostende vlakbij de zee, wat ongetwijfeld een bijzonder sterke troef is, maar ligt het daardoor misschien niet wat te ver weg van het eigenlijke Oostendse stadscentrum ? Ik ben blij dat u de vraag stelt. Er heerst inderdaad soms een perceptie dat de Oosteroeversite wat afgelegen is. Dit klopt echter niet. Oosteroever beschikt immers over zijn eigen volwaardige veerverbinding met het stadscentrum.

Gans het jaar door brengen verschillende overzetboten voetgangers en fietsers gratis naar het centrum van Oostende en omgekeerd. Los van deze verbinding groeit de Oosteroever site ook als een zelfstandige wijk met zijn eigen horecazaken en winkels. Denken we hierbij aan de aanwezigheid van het Italiaanse restaurant Marina dat een naamsbekendheid geniet als één van de beste Italiaanse restaurants van heel België. Elk jaar komen er heel wat nieuwe trendy handelszaken bij op de Oosteroever. Wat de handelszaken betreft, hebben we begrepen dat jullie een strikte en strenge selectieprocedure hanteren. Hoe gaan jullie te werk en wat zijn eventuele breekpunten ? – Mensen die me kennen weten dat ik een perfectionist ben. Zeker wat Oosteroever betreft leg ik de lat bijzonder hoog. Kwaliteit is dan ook de rode draad. Met alle respect voor pitazaken en nachtwinkels maar voor dergelijke verhalen zie ik geen plaats op onze site. We willen kwaliteit en vooral ook een progressieve outside the-box mindset.

Ervaren ondernemers zijn uiteraard welkom, maar ook jonge startende ondernemers met een progressief concept gaan we ten volle ondersteunen. Afhankelijk van het business plan investeren we soms ook mee in de inrichting van de zaak of passen we gunstige huurvoorwaarden toe. Ik wil jong talent ondersteunen en dus gaan we vanuit Versluys veelbelovende ondernemers niet vanaf de eerste dag het strot toeknijpen met een zwaar doorwegend huurcontract. In specifieke gevallen werken we met een progressief gradueel huurcontract of passen we een huurcontract toe dat de eerste jaren een stukje samenloopt met de gegenereerde omzet. Elke dag ontvangen we mails van geïnteresseerde kandidaten, hetgeen bewijst dat de algemene populariteit van de Oosteroeversite sterk aan het toenemen is. Deze grote toevloed aan kandidaten geeft ons vanuit Versluys de luxe positie om enkel en alleen met de beste, meest kwalitatieve en progressieve business concepten aan de slag te gaan. Sowieso is ons streefdoel om elk jaar enkele nieuwe trendy handelszaken te openen op Oosteroever.

De focus zal echter altijd op kwaliteit komen te liggen, niet op kwantiteit. Tot slot, U had het in het begin van het interview al even over de huidige projecten ‘Ensor Tower’ en ‘One Baelskaai’. Kan u deze projecten nog eens kort voorstellen ? One Baelskaai is een zeer exclusief residentieel gebouw ontworpen door het gerenommeerde ‘Binst Architects’. Dit gebouw met een unieke golvende façade wordt de ultieme eyecatcher op de nieuwe stijlvolle Hendrik Baelskaai. Als eerste gebouw vooraan op de Baelskaai geniet het van een absolute premium toplocatie met een garantie op spectaculaire zeezichten. Met een voorverkoop van bijna 85% bevindt ‘One Baelskaai’ zich ondertussen in een vergevorderde ruwbouwfase. De Ensor Towers, waarvan momenteel de eerste toren zich ook in ruwbouw bevindt, wordt dé nieuwe landmark van Oostende. Deze quasi identieke tweelingtorens zullen een mooie aanvulling vormen op de skyline van Oostende.

De eerste toren is voor ongeveer 75% verkocht waardoor we onlangs beslist hebben om ook de tweede Ensor toren vroeger dan voorzien te lanceren. Hoewel onze marketingcampagnes voor deze tweede toren nog op gang moeten komen is er bijzonder veel interesse vanuit de markt met op enkele weken tijd reeds een veelbelovende voorverkoop.

Naast deze projecten lanceerden we in het voorjaar ook ‘Dock 5’ omdat we een toenemende vraag zagen naar appartementen gelegen aan de nieuwe toekomstige jachthaven met zicht op zee en duinen. Deze rustige locatie, georiënteerd naar Fort Napoleon, is bijzonder populair waardoor we in principe de ruwbouw- werken zouden willen opstarten vóór de zomer van 2020. Met deze nieuwe projecten behouden we een evenwichtig aanbod op de Oosteroeversite zodat elke geïnteresseerde koper een ruime keuze heeft uit een breed scala van 2 en 3 slaapkamer appartementen met afhankelijk van de oriëntatie zicht op zee, duinen, jachthaven of het Ensor Park.

CEO Bart Versluys

Info & verkoop Versluys Groep Hendrik Baelskaai 12A 8400 Oostende T 059 51 11 15 WWW.OOSTEROEVER.BE

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart