Uw inspiratiebron voor een zwembad, zwemvijver of tuinmeubilair

Uw inspiratiebron voor een zwembad, zwemvijver of tuinmeubilair

Demooistezwembaden.be is een portaal site over zwembaden, zwemvijvers, wellness, outdoor meubilair en poolhouses. Onze partners tonen hier hun mooiste realisaties. U kan met hen rechtstreeks contact opnemen of hier een offerte aanvragen voor uw eigen droomproject.

Droomt u van een zwembad of zwemvijver? Realiseer nu uw droomproject

U wilt een zwembad of zwemvijver aanleggen, een spa of sauna kopen, exclusief tuinmeubilair of een poolhouse in uw tuin? Laat u verleiden door de realisaties van onze professionele partners aan de hand van prachtige foto’s van elk project.

my pool ~ Indrukwekkende infinity pool vormt de perfecte match met de minimalistische architectuur van de woning.

Zwembad of zwemvijver aanleggen?

Een zwembad of zwemvijver geeft uw woning onbetwist een meerwaarde en is een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Op demooistezwembaden.be vindt U een uitgebreide keuze van zowel buiten- als binnenzwembaden als zwemvijvers van budgetvriendelijke tot de meest exclusieve realisaties. Elk type zwembad heeft specifieke eigenschappen. Een monoblock of geprefabriceerd zwembad kan bvb sneller aangelegd worden als een bouwkundig bad. Bouwkundige of betonnenzwembadenbieden U de mogelijkheid om vrij te kiezen in vorm, afmetingen en afwerking. Maar ook inox zwembaden kennen een steeds groter wordende populariteit. De prachtige waterkleur, zowel bij bewolkt als zonnig weer, is kenmerkend voor een inox bad. Maar bovenal genieten de eigenaars van een zwembad of zwemvijver van een vakantiegevoel in eigen tuin of woning!

Binnenzwembaden

West-Pool Overloop zwembad bekleed met mozaïek met zicht op de tuin

Buitenzwembaden

Biopool Ocean blue dark overloop zwembad in kleine stadstuin

Zwemvijvers, biologische en natuurzwembaden

De keuze voor een zwemvijver is ecologisch verantwoord. Het water in de zwemvijver wordt biologisch gefilterd, met behulp van planten. Daarom bestaan zwemvijvers steeds uit twee delen: het zuiveringsgedeelte en het zwemgedeelte. De filterplanten in het zuiveringsgedeelte zorgen voor een natuurlijke reiniging van het water. Dankzij dit systeem zijn er bij een zwemvijver geen chemicaliën nodig. Bij de aanleg van een zwemvijver wordt het zwemgedeelte waterdicht gemaakt met een zwarte rubberfolie (EPDM). Deze folie voelt aangenaam aan en absorbeert zonnewarmte, waardoor het water in de zwemvijver op een natuurlijke manier verwarmd wordt. Wanneer u een zwemvijver laat aanleggen, kunt u ook kiezen voor extra verwarming met behulp van bijvoorbeeld een warmtepomp.

Een zwemvijver heeft een natuurlijke uitstraling en laat zich daardoor perfect integreren in uw tuin. Zwemvijvers zijn beschikbaar in alle vormen en maten. Bij de aanleg van een zwemvijver hoeft geen overdekking voorzien te worden, wat de kostprijs van de zwemvijver beperkt houdt. Doordat de zwemvijver met behulp van planten schoongehouden wordt en er dus geen chloor gebruikt hoeft te worden, is het water van een zwemvijver minder irriterend voor de ogen en de huid. Zwemvijvers zijn zowel op het gebied van kwaliteit, onderhoud, ecologie en kostprijs een interessant alternatief voor een klassiek zwembad.

Een biologisch zwembad wordt ook wel een ecologisch zwembad of een ecologische zwemvijver genoemd. Ecologische zwembaden combineren het comfort en de stijl van een zwembad met een milieubewuste afwerking. Het water van een biologisch zwembad wordt schoon gehouden met behulp van een biologische filter of door het gebruik van speciale filterplanten. De betonnen basis van een ecologisch zwembad kan bekleed worden met folie of met natuursteen. Een biologisch zwembad heeft geen afdekking nodig en is onderhoudsvriendelijk. Het volstaat maandelijks de wanden en de bodem te reinigen met behulp van een robot. Eén keer per jaar heeft een ecologische zwemvijver een grondig onderhoud nodig waarbij de beplanting gesnoeid wordt en het filtersysteem grondig gereinigd wordt.

Bij een biologisch zwembad zijn alle opties en afwerkingen van een traditioneel zwembad beschikbaar. De ecologische aanpak kan verdergezet worden in de afwerking. Zo kunt u uw ecologische zwemvijver verlichten met behulp van energiezuinige LED-lampen en kan het water verwarmd worden met een warmtepomp. Doordat de onderhoudskosten voor een biologisch zwembad lager liggen dan die voor een traditioneel zwembad, is een biologisch zwembad op termijn goedkoper.

Aqua- Art Zwemvijver met organische vorm aangelegd in kleine stadstuin

Bouwers van zwembaden en zwemvijvers

U ontdekt hier de realisaties van onze talrijke professionele partners, bouwers van zwembaden en zwemvijvers. Deze werden door ons zorgvuldig geselecteerd en zijn stuk voor stuk vakmensen die staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid, vlekkeloze service en relatie met hun klanten. Naast elk project vindt u de contactgegevens van de bouwer. Via één muisklik vraagt u zelf een offerte aan en zet u de eerste stap naar de verwezenlijking van uw droomproject.

Cools bvba Zwemvijver met natuurlijke look werd op verbluffende wijze in het landschap geïntegreerd

Poolhouses

Een buitenzwembad staat garant voor ontspannen zwemplezier. Met een poolhouse maakt u de ervaring compleet. Vroeger was een poolhouse vooral bedoeld als opslagruimte en om er de technische installatie van het zwembad onder te brengen. Intussen worden poolhouses meer en meer beschouwd als een volwaardige leefruimte, met een breed gamma aan opties voor wellness en ontspanning. De keuze op het gebied van functie en vormgeving is bijzonder uitgebreid. Met een poolhouse wordt uw tuin een oase van ontspanning, niet alleen in maar ook naast het water.

Poolhouses zijn beschikbaar in uiteenlopende materialen. Kiest u voor een poolhouse in hout, baksteen of beton? Voor dakpannen of een rieten dakbedekking? Het poolhouse kan naar wens opgebouwd en ingedeeld worden, zodat het mooi aansluit bij het zwembad en bij de rest van de tuin. Zowel een klassieke als een strak moderne uitstraling zijn mogelijk.

De mogelijke functies van een poolhouse zijn vrijwel eindeloos. Vaak wordt een poolhouse uitgerust als volwaardige leefruimte, met onder meer een keukentje, douche en ontspanningsruimte. Een overdekt terras vormt een overgang tussen het poolhouse en het zwembad. Poolhouses worden ook steeds populairder als wellnessruimte: een sauna of zonnebank vinden er eenvoudig een plaats, terwijl het vaak moeilijker is deze in uw woning in te passen. Een glazen wand of grote (schuif)ramen zorgen voor een verbinding met de tuin.

my pool ~ Strakke witte betonnen poolhouse voorzien van wellness gedeelte

Sauna’s

Een sauna of stoombad staat voor ontspanning én gezondheid. Terwijl u vroeger buitenshuis moest om van deze voordelen te kunnen genieten, kiezen meer en meer mensen er vandaag voor om zelf een sauna te kopen. Met een traditionele sauna, een infraroodcabine, een infrasauna of een stoombad thuis brengt u gezonde ontspanningsmomenten binnen handbereik, wanneer u maar wilt. Zowel binnenshuis als in de tuin hebt u het hele jaar door plezier aan een sauna of stoombad op maat.

Er zijn heel wat verschillende soorten saunacabines beschikbaar. Bij een traditionele sauna loopt de omgevingstemperatuur op tot 80 à 100°C. Om de warmte en luchtvochtigheid te bewaren wordt er geregeld water tot verdamping gebracht op hete stenen. Andere houten sauna’s zijn bijvoorbeeld de Finse sauna, de biosauna en de infraroodsauna. Bij een infraroodsauna wordt de warmte niet gegenereerd door de verdamping van water maar door infraroodstralen. Over dit type saunacabine vindt u elders op deze website meer informatie. Ook een Turkse sauna behoort tot de mogelijkheden: dit sauna type werkt op basis van stoom en wordt meestal afgewerkt met mozaïek.

Antheunis Zwembaden Exclusieve sauna met LED verlichting met zicht op binnenzwembad

Spa’s

West-Pool Luxe spa met randafwerking in natuursteen.

Tuinmeubilair

Zomer! U eet, luiert, geniet, leeft en herleeft buiten. Daar horen de mooiste buitenmeubelen bij. Outdoor design furniture geeft uw tuin een extra dimensie en zorgt voor een persoonlijke touch. Het buitenleven beperkt zich trouwens niet enkel tot de zomermaanden. Ook tijdens de herfst en winter is de tuin meer en meer een plek die benut wordt als leefruimte. Onze partners tonen hier hun mooiste realisaties en begeleiden U bij de keuze van uw buitenmeubilair.

Extremis Sol+ Luna en Marina combo bij acotéé d’o

De Mooiste Zwembaden

De Mooiste Zwembaden toont u de mooiste realisaties van zwembaden en zwemvijvers, aangelegd door onze geselecteerde partners. Een prachtige en gedetailleerde fotoreeks toont elk project in al zijn facetten. Naast info over het project vindt u telkens de contactgegevens van de uitvoerder. Zo bent u op één muisklik van het aanleggen van een zwembad van uw dromen.

De Mooiste Zwembaden is een merk van Ad Company bvba – BE 0464.202.705 – Stationstraat 26, 8700 Tielt – info@demooistezwembaden.be – +32 475 26 32 23

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart