ART INTERIOR

ART INTERIOR

ART gallery De Wael 15 ligt verheven boven het straatniveau en per trap treed je boven de alledaagse realiteit. Nét de ascetische, neutrale ruimte is de pas die alles nivelleert zodat enkel een sokkel voor de kunst rest. Deze overtreffende trap van de architectuur weet zichzelf uit te gommen. De concrete, materiële context excelleert hier in het ‘niet-zijn’ zodat je je als galeriebezoeker ten volle bewust kan worden van de kunst die wèl is.

De kunst van het verbouwen staat hier zelfs in het teken van de kunst. Het behoeft geen betoog dat dit architecturale concept de verbouwing ver overstijgt. De aandacht van AR+ voor het maatwerk, de gebruikte materialen, het spelen met hoogtes en doorkijkjes… niet elk van deze elementen is opzienbarend, wel het harmonieus op elkaar afstemmen ervan. Dàt maakt de architectuur zo waardevol. De volmaaktheid van architectuur schuilt immers in de juiste verhouding tussen de samenstellende delen.

AR+ kunstwerkt met zijn interieurs, voor de ontmoeting tussen kunst en interieur is er reeds sinds geruime tijd een samenwerking met De Wael 15 te Antwerpen. Niet alleen delen ze dezelfde passie binnen hun vakgebied maar streven beiden naar authenticiteit en inhoud zowel in de architectuur als de invulling hiervan. De meerwaarde die hierdoor ontstaat is de sleutel naar verrijking zowel op cultureel als human vlak. Kunst kijken is niet alleen waarnemen maar ook in vraag stellen. Kunst werkt, is verruimend en is telkens weer de aanzet tot vernieuwing.

Art gallery De Wael 15 representeert o.a. volgende kunstenaars; Stefan Annerel, Greet Billet, Dirk Vander Eecken, Charlie De Voet, Eric De Smet, Yves Velter, Kristel Van Ballaer, Naser Kianersi, Artur Eranosian, Rudy Lanjouw, Martha Scheeren en Femke Gerestein.


ART GALLERY DE WAEL 15 Leopold De Waelstraat 15 — 2000 Antwerpen

www.dewael15.art

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart