Prachtige Oostendse nieuwbouwhuizen voor minder dan 300.000 euro

Prachtige Oostendse nieuwbouwhuizen voor minder dan 300.000 euro

Anno 2021 een betaalbare nieuwbouwwoning kopen in Oostende? Jawel, het kan nog. Op de grens met deelgemeente Mariakerke heeft Diane Sanders van Immo Sanders een erg mooi project van negen woningen in de stijgers staan. De oplevering is voorzien in het voorjaar van 2022. Een buitenkans voor snelle beslissers! Aan de Steense Dijk in Mariakerke rijzen negen woningen op, met drie slaapkamers, twee badkamers en drie bergingen. Elk huis is goed voor een royale 245 m² aan bewoonbare oppervlakte en wordt quasi volledig afgewerkt aan de gelukkige nieuwe eigenaar overgemaakt. Die moet zelf alleen voor een likje verf en gordijnen zorgen en voor zijn favoriete meubels en inrichting natuurlijk. ‘De leefruimte op het gelijkvloers geeft je veel ademruimte en dat mag je letterlijk nemen, want ze is verbonden met het eerste verdiep via een fraaie vide’, vertelt Diane van Immo Sanders. ‘De vaste trap loopt trouwens door tot op de tweede verdieping. Andere troeven van deze negen woningen zijn de uiterst gunstige energiescore, dankzij vloerverwarming op aardgas en zonnepanelen. Uiteraard zijn ze ook voorzien van een modern ventilatiesysteem.’

Verlaagde btw

Of er ook een tuin in het ‘pakket’ zit, willen we weten. ‘Reken maar’, lacht Diane. ‘Die is zuidwest georiënteerd en met 54 m² groot genoeg om gezellig buiten te leven, maar toch erg onderhoudsvriendelijk. De tuin wordt overigens aangelegd en uitgerust met een omheining en een tuinberging.’ Dit nieuwbouwproject wordt opgetrokken in een aangename woonwijk, die aansluit op een groene long mét een speeltuin. Ideaal voor jonge gezinnen dus. En dan dé grote hamvraag natuurlijk: wat moet dat allemaal kosten? ‘We zijn erin geslaagd dit project erg betaalbaar te houden, ondanks de huidige vastgoedconjunctuur, want door de coronacrisis zijn heel wat grondstoffen aanzienlijk duurder geworden’, aldus Diane. ‘Deze huizen zijn te koop voor 299.000 euro. Daar komt nog btw bij, maar die bedraagt slechts 6%. Voor dat geld kan je in het groen wonen op een oppervlakte van 245 m² en tegelijk vlakbij het centrum van de koningin der badsteden. Er zijn, denk ik, maar weinig nieuwbouwwoningen die zoveel te bieden hebben voor dat budget.’

Helemaal gezwicht?

Het is in deze minder voor de hand liggende vastgoedtijden zoeken naar buitenkansen en het project dat Diane in haar portefeuille heeft zitten, is zonder twijfel zo’n buitenkans. Ben je helemaal gezwicht voor de charmes en voordelen van een nieuw huis aan de Steense Dijk? Neem dan snel contact op met Diane. Want… zoals dat gaat met buitenkansjes: die zijn wég voor je ’t weet.


IMMO SANDERS I E: INFO@IMMOSANDERS.BE I M: +32 (0) 495 92 00 35

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart