Op welke manier kan u uw wooncomfort upgraden

Op welke manier kan u uw wooncomfort upgraden

Sinds de coronapandemie zijn mensen bewuster geworden van hun wooncomfort. Velen bekijken vandaag de dag de woning als een plek waar ze zich thuis willen voelen in een aangename en vertrouwde setting. In deze context is de woning meer en meer een weerspiegeling geworden van zijn inwoners waarbij elke vierkante meter zowel binnen als buiten, belangrijk is.

© ANNICK VERNIMMEN – VILLA INTERNO

Het wooncomfort van een woning omvat veel meer dan een mooie tuin of een ruim terras. De oriëntatie van het pand, de aanwezigheid van natuurlijk licht, een praktische woonindeling met extra ruimte en comfort zijn minstens even belangrijk. In deze blog gaan we dieper in op enkele grote of kleine ingrepen die het wooncomfort van de woning gevoelig kunnen verhogen.

DE MEERWAARDE VAN NATUURLIJK LICHT

Natuurlijk licht heeft een positief effect op onze gemoedstoestand en daarnaast zal in een lichtrijk huis of appartement alles ruimer, vrijer en dus minder gesloten aanvoelen. Meer licht zorgt ook voor meer warmte wat op zijn beurt een gunstige impact zal hebben op de energierekening. Om een optimale lichtinval te bereiken is de oriëntatie van cruciaal belang waarbij een gevel aan de zuidkant logischerwijs het meeste zonlicht zal krijgen. Naast de oriëntatie is de aanwezigheid van voldoende raampartijen en een omgeving met weinig of geen storende elementen zoals hoge bomen of struiken fundamenteel. Kleine ramen laten vervangen door grote en hoge ramen zal sowieso resulteren in een hoogstaander wooncomfort. Om te vermijden dat het in de zomer te warm wordt zijn gordijnen, screens, zonnewering of rolluiken geen overbodige luxe. Deze elementen zorgen er bovendien ook voor dat uw privacy ’s avonds gerespecteerd is. Los van grote raampartijen is ook een goede indeling binnenin de woning niet onbelangrijk. Het verwijderen van één of meerdere tussenmuren en het voorzien van een glazen binnendeur zijn zaken die ervoor zorgen dat het zonlicht ook dieper in de woning kan doorstromen.

BENUT ELKE VIERKANTE METER

Wanneer mensen een woning kopen of verbouwen zorgen budgettaire beperkingen tot het maken van keuzes. Elke vierkante meter die aangekocht of verbouwd wordt is namelijk gebonden aan een prijskaartje. Daarom is het belangrijk om elke vierkante meter maximaal te benutten. Zeker in oudere huizen is dit niet altijd het geval waarbij bijvoorbeeld een zolder of kelder vaak nog onafgewerkt is. Nochtans kan een ingerichte zolder of kelder heel wat bijkomende ruimte toevoegen aan de woning met een extra slaapkamer, bergruimte, fitness, hobby- of speelkamer. Bent u van plan om deze werken uit te voeren ga dan niet over één nacht ijs. Een likje verf is meestal niet voldoende om deze ruimtes om te toveren tot volwaardige kamers. Om schimmels te vermijden is voor een kelder de waterdichtheid en vochtigheidsgraad een essentieel gegeven. Voor de zolder is een goede dakisolatie noodzakelijk, daarnaast kan ook een vaste trap en één of meer dakramen een serieuze meerwaarde opleveren. Afwerken van een zolder of kelderruimte is geen sinecure en veelal ook gebonden aan enkele complexe technische ingrepen. Doe daarom steeds beroep op gespecialiseerde bedrijven die u kunnen bijstaan met raad en daad.

EEN GOED INGERICHTE KEUKEN IS ONMISBAAR

Wie houdt van eten en graag kookt zal de keuken ongetwijfeld centraal zetten in de vastgoedplannen. De keuken is naast een plek om te eten ook een natuurlijke ontmoetingsplaats in de woning. Investeren in een goede keuken staat dus gelijk met investeren in een goed wooncomfort. Hebt u plannen om de keuken te vernieuwen laat u dan omringen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, produceren en installeren van op maat gemaakte keukens met een breed scala aan keukenstijlen en afwerkingen. Dergelijke bedrijven kunnen samenwerken met een architect zodat het breder plaatje bekeken kan worden waarbij technisch gezien eventueel ook muren of wanden kunnen uitgebroken worden en u de keukenruimte gevoelig kan vergroten. Door de keuken groter te maken ontstaat er meestal ook plaats voor een uitgebreid keukeneiland. Alles begint bij een goede indeling en het optimaal gebruiken van de beschikbare ruimte waarbij enkele gouden regels als de afstand tussen koelkast, gootsteen en kookplaat doorslaggevend zijn. Ook voldoende opbergruimte is een must met creatieve op maat ingewerkte opbergsystemen die zelfs het kleinste hoekje van de keuken nuttig gebruiken.

ONTDEK DE VOORDELEN VAN ‘OUTDOOR LIVING’

De afgelopen jaren hebben we naast een mooi interieur ook de voordelen van ‘Outdoor Living’ herontdekt waarbij we de natuur harmonieus integreren met de woning. Een veranda bestaat in hoofdzaak uit glas waardoor het een prachtige tuin symbolisch kan doortrekken in het verlengde van de keuken of de woonkamer met een maximale lichtinval. Wie eerder van nostalgie houdt kan ook kiezen voor een orangerie met slanke raamprofielen in een bijpassende steellook. Een orangerie is terug van weggeweest en is een stijl die past bij zowel klassieke als moderne woningen. Wie liever geen vaste constructie wil kan voor een stijlvolle terrasoverkapping kiezen met ingebouwde lamellen. Wie alle voordelen wil combineren kan echter een luxe poolhouse voorzien die naast de extra bergruimte ook een overdekt terras, een zithoek en een zwembad omvat. Uiteraard komt dit alles pas echt tot zijn recht met een bijpassende set van buitenmeubilair en samenhangende accessoires.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart