MM ESTATE GROUP, we develop outstanding projects for the next generation

MM ESTATE GROUP, we develop outstanding projects for the next generation

Projectontwikelaar MM Estate Group staat voor exclusief en duurzaam wonen en werken op vooraanstaande locaties waarbij authenticiteit en karakter voorop staan. Vanuit een sterke passie voor verfijnde architectuur, bijzonder materiaalgebruik en ruimtegevoel ontwikkelt MM Estate Group unieke woonbelevingen in Vlaanderen.

MM Estate Group is opgericht door Bruno Mestdagh en Kevin Mervielde, twee vrienden met een voorliefde voor architectuur, verfijnd design en de gemeenschappelijke ambitie om unieke, future proof woonprojecten te ontwikkelen.

MM probeert steeds people, planet en business op een goede manier te combineren om zo tot een toekomstbestendig resultaat te komen. “Wij proberen bij elk project een toegevoegde waarde te creëren voor de omgeving waarbij we out-ofthe-box durven denken.” zegt co-founder Kevin Mervielde.

Pieter-Jan Leenknecht en Jovanca De Bruycker hebben CAS architecten gevormd tot een divers en dynamisch bureau dat staat voor architectuur waarbij vorm, context en beleving hand in hand gaan.

CAS architecten ontwerpt duurzame projecten die moeiteloos generaties kunnen trotseren. Net daarom ging MM Estate Group met hen in zee voor project CASCADE in Sint-Denijs-Westrem.

Project CASCADE I Steenaardestraat, Sint-Denijs-Westrem I In verkoop via Irres.be

“De basis voor een samenwerking is voor ons nooit een zo groot mogelijk project, maar wel zo fijn en architecturaal doordacht mogelijk” zegt Pieter-Jan Leenknecht. “Het is belangrijk dat je als architect met de bouwheer op dezelfde golflengte zit en dat was vanaf dag één het geval met Bruno en Kevin, we delen dezelfde visie op projectontwikkeling. We willen het verschil maken en onze stempel zetten door het creëren van unieke woonconcepten met een hoogwaardige afwerking.”

Pieter-Jan heeft project CASCADE ontworpen als een alleenstaande villa waarbij het niet meteen duidelijk is dat het om meerdere wooneenheden gaat. Wie in CASCADE komt wonen moet zeker niet inboeten op ruimtegevoel en oppervlakte. Het zijn eigenlijk zes woningen in één volume.

De vormgeving en de materialiteit gaan in dit project hand in hand. Een subtiele evenwichtsoefening tussen textuur en geen textuur, gladde afwerking en reliëf. Dit vertaalt zich in zowel het beton als de houtafwerking.

Ook naar duurzaamheid toe delen MM Estate Group en CAS Architecten dezelfde visie. Toekomstgericht bouwen, want zowel een ontwikkelaar als een architect heeft een belangrijke impact op het klimaat.

“Samenwonen is de toekomst, het delen van gemeenschappelijke ruimtes en groenzones. Op deze locatie was reeds mooi hoogstammig groen aanwezig dat maximaal behouden wordt. We werken hiervoor met de gerenomeerde landschapsarchitect Avantgarden.” zegt Pieter-Jan.

CASCADE is door het gebruik van geothermie in combinatie met zonnepanelen een bijna energieneutraal gebouw. “De keuze voor geothermie is voor ons als architect uiteraard zinvol op vlak van duurzaamheid, maar ook op vlak van esthetiek.” zegt Pieter-Jan.

De sfeer wordt in dit project ook zeer sterk bepaald door de niet bebouwde ruimte. Het is de wisselwerking tussen het exterieur en het gebouw zelf die in CASCADE voor een uniek resultaat zorgt.

Het gemeenschappelijke credo van MM en CAS luidt steevast “de realisatie moet mooier zijn dan het initiële design” zegt Pieter-Jan Leenknecht. “We streven beide naar de perfectie, net daarom zijn we zo’n sterke tandem.” zegt Bruno Mestdagh.


“Architecture is creating places, not buildings and spaces.”

Project Kaai 30 I Kolenkaai, Brugge

MM Estate Group ontwikkelt hoogstaande projecten met een maatschappelijke meerwaarde. “Ons kritisch oog voor detail en verfijning zit verweven in ons DNA. We willen van elk project een unieke plaats maken. Inspireren, vernieuwen en durven. Nu en in de toekomst.” zegt Kevin Mervielde.

Kaai 30 is het eerste project van MM Estate Group, 25 tijdloze luxeappartementen aan de Kolenkaai in Brugge. Moderne architectuur met een knipoog naar de Brugse stadswoningen. In dit signature-project brengen MM Estate Group en Wedevelop nieuw leven in de buurt door de voormalige locatie van Oxfam om te vormen tot een gezellig woonproject dat naadloos in de bestaande buurt past.

Meer informatie over CASCADE, Kaai 30 en
toekomstige projecten van MM Estate Group
vind je op mmestategroup.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart