SKY TOWERS UIT DE STARTBLOKKEN

SKY TOWERS UIT DE STARTBLOKKEN

SKY Towers, where the city meets all luxuries in life

Vlakbij de jachthaven, de zee, het levendige centrum en het station van Oostende, verrijst binnenkort SKY Towers, dé nieuwe referentie in exclusief wonen. Met dit project krijgt Oostende er een landmark bij die het beeld van dé stad aan zee zal hertekenen. Op deze A+++ locatie in het hart van de stad komt een volledig nieuwe bruisende woonwijk, als het ware een 'mini-stad' in de stad. Naast luxueuze woonappartementen komen er ook 3000m² kantoren, 2000m² residentieel ondersteunende winkels, een viersterrenhotel, een publiek toegankelijke SKY Bar, een health center en een rotatieparking.

Ondertussen schieten nieuwe appartementsgebouwen als paddenstoelen uit de grond. Veel mensen stellen zich de vraag of het aanbod ondertussen niet groter is dan de vraag? David Degroote: “Oostende is een stad die leeft, een stad die aan het ‘boomen’ is dankzij de inzet van een doordacht beleid waarvan Toerisme Oostende dé exponentie is. Door de uitgebreide waaier aan activiteiten en evenementen – zowel binnen als buiten – is hier het hele jaar door wat te doen. We merken dat steeds meer mensen uit de nabijgelegen regio’s ervoor kiezen om terug te keren naar de stad, waar alles op wandelafstand is. Daarnaast verkopen ook heel wat Oostendenaars uit de rand hun huis met tuin en opteren ze voor een luxeappartement in SKY Towers. Reken daarbij nog de vergrijzing van de samenleving en het is duidelijk dat er nood is aan extra woonruimte. Oostende is een mature vastgoedmarkt met een bewezen track-record maar wordt echter begrensd door de zee enerzijds en de luchthaven en de polders anderzijds, met andere woorden: de beschikbare bouwoppervlakte is beperkt. Een logisch gevolg is dus dat we meer en meer in de hoogte moeten bouwen aangezien we niet kunnen blijven verkavelen rondom de stad… Daarnaast dragen we als projectontwikkelaar hedendaagse en moderne architectuur hoog in het vaandel. We streven ernaar om onze residenties te laten opgaan in hun omgeving qua uitstraling. We integreren – waar mogelijk – ook publieke domeinen met veel groen én investeren in een kwalitatief maaiveld die bijdraagt tot de verbondenheid van de wijk, zoals bijvoorbeeld winkelpanden, kantoren, horeca, … .”

“Als projectontwikkelaar dragen we hedendaagse en moderne architectuur hoog in het vaandel.”

De afbraakwerken van de voormalige hotelschool zijn ondertussen gestart alsook de bouwwerken aan SKY Tower One, de hoogste toren. Hebben jullie alle knowhow voor dit project zelf in huis? “Voor ons is dit absoluut het grootste project waar we samen met de Stad Oostende meer dan 4 jaar aan ontwikkeld hebben. Alle fases zijn finaal vergund. Ondertussen werd ook de eerste fase aangevat: de vroegere hotelschool sloot zijn deuren en de sloopwerken zijn gestart. De afbraakwerken worden in oktober afgerond. Ondertussen werden ook de funderingswerken opgestart voor de eerste fase waaronder SKY Tower One (dit is de hoogste toren gelegen aan de kant van de jachthaven). MBG – onderdeel van CFE Aannemingen – werd recentelijk gecontracteerd om de ruwbouwwerken van SKY Tower One uit te voeren. Als één van de grootste bouwbedrijven in Vlaanderen hebben ze een ruime expertise kunnen opbouwen in het hoogbouwsegment. Dankzij de vele kwalitatieve referenties, hun doorgedreven professionalisme en hands-onmentaliteit zijn we ervan overtuigd dat deze samenwerking succesvol zal zijn. SKY Tower One (30 verdiepingen hoog) zal tegen het einde van 2021 in ruwbouw klaar zijn. Amper een jaar later zal de volledige oplevering van deze toren een feit zijn. Tijdens de werken aan de SKY Tower One, worden de lagere gebouwen (tot 50m hoogte) door ons eigen bouwteam gerealiseerd.”

De lancering is ondertussen achter de rug. Zijn jullie tevreden van het resultaat? “Met enige trots kunnen we meedelen dat na het fantastische lanceringsjaar, de teller momenteel op 85 verkochte units staat aan een gemiddelde verkoopprijs van € 565.000 per stuk, ongezien in Oostende. Het gaat telkens over twee- en drieslaapkamerappartementen met extra large leefterrassen. Dat we vooral op woonappartementen mikken bewijst het feit dat ruim 65% van de kopers voor een vaste bewoning kiest. Daarnaast kunnen we ook vaststellen dat de lokale interesse bijzonder groot is want bijna 40 Oostendenaars tekenden reeds in…”

“De lokale interesse in het project SKY Towers is bijzonder groot.”

Wie zijn de mensen achter ‘Vastgoedgroep Degroote’? “We zijn een sterk en solide familiebedrijf – destijds opgericht door ons vader Xavier Degroote – met meer dan 45 jaar ervaring in deze sector. Ondertussen hebben mijn broer Jan en ik de verantwoordelijkheid in de projectontwikkeling en het bouwbedrijf overgenomen. Alle beslissingen worden samen genomen. Jan staat hoofdzakelijk in voor de technische kant van de bouw terwijl ik verantwoordelijk ben voor de projectontwikkeling. Voor de realisatie van onze nieuwbouwprojecten kunnen we rekenen op een gedreven team van 60 medewerkers, die net zoals ons 'kwaliteit' hoog in het vaandel dragen.”


ADVIESKANTOREN Vindictivelaan 21 I Oostende Troonstraat 60 I Oostende

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart