Oostende, de grootste vastgoedmarkt aan de Belgische kust

Oostende, de grootste vastgoedmarkt aan de Belgische kust

SKY Towers @ Oostende, hier geniet u royaal van adembenemende views op jachthaven en zee

Oostende is een wereldstad aan zee en staat bekend als de ‘Koningin der Badsteden’. In deze hotspot valt het hele jaar door wat te beleven. Geniet hier van zon, zee en strand, de lange wandelpromenade, de jachthaven, ontelbare winkeltjes en trendy boetieks, authentieke cafés en tal van culinaire adresjes. Ook cultuurliefhebbers krijgen hier waar voor hun geld met het vernieuwde James Ensorhuis, Fort Napoleon, Mu.Zee en de vele kunstgalerijen.

Wat zijn de grootste sterktes van Oostende voor de vastgoedmarkt?

David Degroote: "Dankzij de dagelijkse inzet van Toerisme Oostende en hun innovatieve aanpak werd Oostende de laatste jaren daadwerkelijk op de kaart gezet. Oostende is niet langer enkel een zomerbestemming. Events worden strategisch ingepland zodat we niet meer spreken van een hoog- of laagseizoen, het is een stad waar het hele jaar door wat te beleven valt. Hierdoor wordt Oostende uiteraard erg interessant voor tweedeverblijvers. In deze bijzondere tijden winnen vakanties dicht bij huis sterk aan populariteit en blijkt de Belgische kust meer dan ooit een prima alternatief te zijn voor een volwaardige en deugddoende vakantie. Onze huidige verkoopcijfers tonen aan dat mensen echt op zoek zijn naar een kwalitatieve plek om dicht bij huis van vakantie te genieten. Oostende voldoet hier dus ruimschoots aan.”

Jullie zijn een op en top Oostends bedrijf. Hoe zien jullie de stad evolueren?

"Het is algemeen geweten dat Oostende de laatste jaren enorm inzet op het moderniseren en opwaarderen van de stad. Hierdoor wordt Oostende ook aantrekkelijker gemaakt voor het toerisme en tweedeverblijvers, wat op zijn beurt dan weer bijdraagt aan de lokale economie. Een win-win situatie dus. We merken trouwens dat steeds meer investeerders de weg naar Oostende vinden en inzetten op verhuur op jaarbasis. Daarnaast stellen we vast dat er ook een duidelijke verschuiving is van tweedeverblijvers naar vaste bewoning. Bovendien kon Oostende als mature en evenwichtige vastgoedmarkt aan de kust, steeds het hoofd bieden aan crisissen. Ook nu in tijden van Corona, constateren we dat de verkoop van nieuwbouwappartementen aan de kust in 2020 boomde maar dat in het binnenland de verkoop van vastgoed een lichte krimp kende."

Hoe draagt Vastgoedgroep Degroote bij aan de evolutie van Oostende?

David Degroote: " Wij willen vooral inzetten op het creëren van nieuwe buurten in de stad. Daarom zorgen we ervoor dat onze projecten steeds een meerwaarde bieden aan de stad en zijn inwoners, met een architecturaal hoogstaand karakter én ruime pleinen of groenzones aan de voet. Op vandaag hebben we hier 35% van de nieuwbouwmarkt in handen. Zestig procent van al onze verkopen komt momenteel uit Oostende, mede dankzij onze drie stadsvernieuwende en toonaangevende woonprojecten SKY Towers,  e Waves en Green C. Met SKY Towers kiezen we voor een centrale ligging vlakbij het centrum, in  e Waves woont men rustig aan de groene golfcourse met zicht op zee en Green C focust zich dan weer op wonen in het groen waar het community gevoel centraal staat. Met deze drie projecten richten we ons op verschillende doelgroepen en hebben we voor elk wat wils in portefeuille."

Hoe zien jullie de toekomst tegemoet?

“Voorlopig blijft de rush van 2020 nog steeds aanhouden en alle parameters staan goed om er terug een geslaagd jaar van te maken. Dankzij heel wat bijkomende vergunningen in 2020 beschikken we vandaag over een vergunde pipeline van 1700 units, goed voor 475 miljoen euro nog te realiseren vastgoed.

Dankzij de uitstekende verkoop zijn we ook voortdurend actief op zoek naar geschikte bouwgronden of reconversiepanden in West Vlaanderen en Oost-Vlaanderen waar we residentiële of multifunctionele projecten kunnen realiseren. Onze pipeline wensen we op korte termijn te stretchen van 6 naar 9 jaar teneinde de termijn van de steeds complexere vergunningsprocedures het hoofd te bieden."


Ontwikkeling- en bouwdivisie Vastgoedgroep Degroote  Familiebedrijf o.l.v. Jan (38) en David (39) Degroote  Jaarlijkse omzet van > 80 miljoen euro  Een team van meer dan 200 vakkundige, ambitieuze medewerkers én bouwpartners  Bouwt en verkoopt 250 residentiële appartementen per jaar  Ontwikkelt momenteel 450 appartementen over 8 projecten aan de kust  Beschikt over een pipeline van 1.700 vergunde units op 12 locaties

ADVIESKANTOREN

Troonstraat 60 I Oostende Vindictivelaan 21 I Oostende 059 80 91 91

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart