Bouw-iD breidt haar oeuvre uit met een droomproject in Sint-Martens-Latem

Bouw-iD breidt haar oeuvre uit met een droomproject in Sint-Martens-Latem

Achter de witte muren van deze villa ligt de wereld van Eddy François. 70% kunstenaar, 30% architect. “Eddy werkte zijn ideeën voor dit huis uit zoals alleen hij dat kon”, vertelt Colette François, Eddy’s zus en bouwheer van dit emotionele project in Sint-Martens-Latem. Eddy overleed onverwacht in 2014. Samen met aannemer Bouw-iD en architect Guy Claeys, bracht zij het werk van haar broer tot voltooiing.

Zonder de juiste mensen, wilde Colette niet verder gaan met het project. “Precies zoals Eddy had gewild, stapte ik bij Bouw-iD binnen. Mijn broer droomde er dikwijls over om hen in een van zijn toekomstprojecten te betrekken.” Het werk van Eddy François flirtte steevast met het technisch onmogelijke. “Zijn creativiteit moest en zou werkelijkheid worden”, vertelt Guy Speltdooren, zaakvoerder van Bouw-iD. “En die taak legde hij in onze handen.”

NIEUWE ARCHITECT

Samen met Bouw-iD startte Colette de zoektocht naar een nieuwe architect. Een emotionele, maar correcte beslissing. “We zochten geen copy-paste van Eddy en kozen voor een heel ander type architect. Guy Claeys benaderde het project erg technisch en met veel respect. We voelden meteen aan dat deze architect meer was dan een potentieel verlengstuk van mijn broer.” “Architect Guy is iemand die luistert naar zijn klanten, iets wat mijn broer niet graag deed”, lacht Colette. “Eddy was een zwever, zijn gekke beslissingen konden niet altijd meteen technisch gestaafd worden.” De secure Guy Claeys maakte van deze luxevilla een echt technisch hoogstandje.

DE GULDEN SNEDE

Guy Claeys en Bouw-iD brachten het concept van een strakke, moderne woning samen met enkele klassieke ingrediënten. “Deze fenomenale woning kan gewoonweg niet verjaren”, vertelt Guy Speltdooren. “Ook in 2050 zal het ontwerp nog steeds modern zijn. Zowel vanbuiten, als binnenin.” In het ontwerp van de villa ervaart de kijker meteen visuele rust, dankzij de gulden snede die erop werd toegepast. Zowel architect, opdrachtgever en aannemer zijn het erover eens: “Die rust is heel belangrijk in de architectuur. Alles valt en staat met de juiste verhoudingen.”

ENERGIEZUINIGE KEUZES

Bouw-iD is trots op het E-peil van deze woning. “Op het dak plaatsten we 27 fotovoltaïsche zonnepanelen. Ook dankzij de installatie van een warmtepomp, degelijke dak- en spouwisolatie en een zonneboiler, is er amper energieverlies: we klokken af op E16!”

“Ook wie energiezuinig of energieneutraal bouwt, wil een mooie woning. Wij verdedigen in elk project de schoonheid en garanderen u het huis van uw dromen.”

BOUWEN MET BOUW-ID _ “Deze villa bouwen met verschillende aannemers, is volgens mij een onbegonnen zaak.” Colette heeft een heerlijke samenwerking achter de rug met Bouw-iD, de totaalaannemer die haar als bouwheer helemaal ontzorgt. Bouw-iD houdt van verschillende stijlen. Van cottage tot tijdloos en modern: Guy Speltdooren wil vooral mooie dingen bouwen. “Of het nu een grote woning is, of een kleiner project, ik wil de dromen van onze klanten realiseren zoals het hoort. Op dit moment lukt dat aardig.”

“Er is niets mooier dan een onzichtbare dankjewel in de ogen van een bouwheer.” _

GUY SPELTDOOREN

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart