Nieuwbouwproject greenfield in Oostakker van Rex projects:

Nieuwbouwproject greenfield in Oostakker van Rex projects:

BLAUWDRUK VOOR STADSVERNIEUWING

De Gentse projectontwikkelaar REX Projects profileert zich als moderne vastgoedspeler met projecten van Blankenberge tot Hasselt.

Het team draagt service hoog in het vaandel en richt zich op een sterke samenwerking met lokale besturen om duurzame projecten te realiseren. “Zo starten we na de zomervakantie met de werkzaamheden voor het project Greenfield aan de Antwerpsesteenweg in Oostakker” legt zaakvoerder Sébastien Wellens uit. “Het is een soort pilootproject voor de stadsvernieuwing die Gent op het oog heeft. Langs een steenweg die een baanwinkelimago heeft, realiseren we een duurzaam bouwproject met hoog wooncomfort voor de toekomstige bewoners.”

JONGE SPELER MET FRISSE IDEEËN

REX Projects werd zes jaar geleden opgericht en geeft vanuit zijn kantoor in het Gentse stadscentrum blijk van vernieuwende ideeën. “We realiseren zowel residentiële projecten als KMO-units”, zegt Sébastien Wellens. “Efficiëntie en professionaliteit staan voorop. De klant staat centraal en deze willen we zo goed mogelijk bedienen. REX werkt samen met een uitgebreid netwerk van bouwprofessionals, gemeentelijke en stedelijke overheden om samen te zorgen voor leefbare projecten, zoals we met het Greenfield-project doen.” De realisaties die REX als ontwikkelaar al op zijn palmares mag schrijven, onder meer in Gavere, Eeklo en Roeselare, spreken in ieder geval voor zich. Ze getuigen van de interessante toekomstvisie die de ontwikkelaar heeft op bouwen, wonen en op de manier waarop hun aanpak een bijdrage kan leveren aan een duurzame samenleving.

GREENFIELD: HELEMAAL GERICHT OP EEN HOOG LEEFCOMFORT

Ook het Greenfield project staaft die visie. “Op de Antwerpsesteenweg in Oostakker realiseren we op vijf verdiepingen een nieuwbouwproject met 20 appartementen die 1,2 of 3 slaapkamers tellen”, zegt Sébastien Wellens. “We willen aantonen dat creativiteit en goede wil soms volstaan om de negatieve perceptie over een bepaalde locatie te doorbreken. Greenfield wordt een centraal gelegen residentie die omgeven is door groen en die voor heel wat wooncomfort zorgt, o.a. door de slaapkamers achteraan te voorzien. De momenteel onverharde wandeldoorsteek tussen de Antwerpsesteenweg en de Groenstraat leggen we opnieuw aan en maken we openbaar. Deze doorsteek geeft een grote meerwaarde aan de buurt omdat wandelaars en fietsers op die manier de drukke steenweg kunnen vermijden. Achter het perceel planten we een mix van laagen hoogstammige bomen om het groene karakter te verzekeren. We willen ook het sociale karakter van ons project aanmoedigen en voorzien een polyvalente ruimte in de tuin waar de bewoners kunnen samenkomen. Fietsen en bakfietsen zijn niet meer weg te denken uit het stadsbeeld in en rond Gent. Die stijgende trend is ons niet ontgaan en daarom voorzien we naast een fietsenstalling voor 70 fietsen ook 7 plaatsen voor bakfietsen.”

TEMPELHOF 50 I 9000 GENT I T. 0494 591 893 INFO@REXPROJECTS.BE WWW.REXPROJECTS.BE

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart