Maak kennis met Blankenberge, Zeebrugge en Knokke-Heist

Maak kennis met Blankenberge, Zeebrugge en Knokke-Heist

Ontdek de troeven van de oostkust.

De Belgische Oostkust is de place-to-be voor levensgenieters, kunstliefhebbers en mensen die houden van natuur en ontspanning… van het mondaine Knokke-Heist met zijn chique boetieks en vermaarde kunstgalerijen tot de bruisende sfeer in Blankenberge en de unieke maritieme vibe in Zeebrugge. Elk van deze kustgemeenten heeft zijn eigentijds karakter waarbij ze als regio samensmelten tot een ideale mix van gezelligheid, cultuur, exclusiviteit en volkse charme. Of u nu op zoek bent naar een leuke vakantie, een stijlvol tweede verblijf, een weekendje shoppen of gewoon een ontspannen strandwandeling… de Oostkust heeft het allemaal.

BLANKENBERGE, VERRASSEND ANDERS

Samen met de stad Oostende is Blankenberge één van de drukstbezochte badsteden aan de Belgische kust. Reeds in de eerste helft van de 18de eeuw verwelkomde de stad zijn eerste toeristen. Het echte badtoerisme ontwikkelde zich echter in de 19de eeuw waarbij toen ook de eerste cabines verschenen op het strand. Een belangrijke mijlpaal was de spoorlijn Heist-Brugge, met de opening van een halte in Blankenberge in 1863. Hierdoor werd Blankenberge vlot en snel bereikbaar via het spoor. Ook vandaag de dag is het treinstation nog steeds één van de belangrijkste toegangspoorten tot de stad. Enkele weken geleden werden de vernieuwde perrons in het station ingehuldigd waardoor reizigers nu kunnen genieten van meer comfort en een betere toegankelijkheid. Het grote publiek kent Blankenberge van zijn bekende strand, zeedijk, Pier en het Sealife Center. Maar de stad heeft uiteraard nog veel meer te bieden met tal van verrassingen waaronder de schitterende Belle Epoquewijk rond de Sint-Rochuskerk en de prachtige jachthaven die met zijn meer dan duizend ligplaatsen ruimte biedt aan zowel kleine zeilboten als luxueuze jachten. Ook cultureel en qua evenementen heeft Blankenberge een uitgebreid programma heel het jaar door en dit zowel voor jong als oud. Wie op zoek is naar een tweede verblijf aan de Kust zal in Blankenberge zeker zijn hart kunnen ophalen. De vastgoedmarkt is bijzonder gedifferentieerd met een uitgebreid aanbod stijlvolle huizen en appartementen.

ZEEBRUGGE, UNIEKE MARITIEME CHARME OVERGOTEN MET EEN GEZELLIGE AMBIANCE

Wie denkt dat Zeebrugge alleen bestaat uit dokken en kranen vergist zich. Zeebrugge is zonder twijfel een verborgen parel aan de Belgische kust met een onbekende kant die heel wat mensen zal verbazen. Hier geen overvol toeristenstrand, maar een rustig toevluchtsoord voor wie houdt van een unieke maritieme charme overgoten met een gezellige ambiance. Een badstad met het grootste strand van de Kust, een badstad op mensenmaat met een authentiek karakter en een aanstekelijke volkse sfeer met verse garnalen bij uw pint in plaats van borrelnootjes. Wie Zeebrugge zegt, zegt ook visserij, want het is nog steeds één van de belangrijkste economische activiteiten in de Brugse havenstad. Niet alleen is Zeebrugge de thuishaven van heel wat Vlaamse vissers maar daarnaast wordt aangebrachte vis er ook geveild om vervolgens zijn weg te vinden naar de vele viswinkels en restaurants. De voorbije jaren onderging de oude vismijnsite een heuse transformatie met een gevarieerde mix van hippe restaurants, trendy koffiebars en stijlvolle winkels. In deze oude vissershaven bevindt zich ook de jachthaven van Zeebrugge die momenteel een grondige facelift ondergaat. De nieuwe infrastructuur rond de jachthaven zal niet alleen de veiligheid verbeteren maar ook bijdragen aan een moderner en aantrekkelijker geheel met nieuwe ligplaatsen en op het straatniveau, een vernieuwde dynamiek met talrijke groenaccenten. Het is dan ook niet toevallig dat in en rond de jachthaven heel wat projectontwikkelaars de unieke charme van Zeebrugge hebben herontdekt. U vindt in de jachthaven, maar ook op de zeedijk een ruime keuze aan appartementen volgens ieders smaak en budget.

KNOKKE-HEIST, DE HOTSPOT VOOR WIE HOUDT VAN LUXE EN COMFORT

Welkom in Knokke-Heist, de badstad die synoniem staat voor luxe en een mondaine uitstraling. Hier, aan de Oostkust tegen de Nederlandse grens, ontvouwt zich een wereld waar exclusiviteit en stijl hand in hand gaan. Van high-end shopping met prestigieuze boetieks en interieurzaken naar befaamde kunstgalerijen en verfijnde restaurants… Knokke-Heist weerspiegelt overal kwaliteit met een hoogstaand levenscomfort. Maar de stad blijft tevens een centrum voor culturele activiteiten met heel wat kunsttentoonstellingen, jazzconcerten en filmfestivals. De stad heeft ook internationale bekendheid met bijzondere evenementen zoals de jaarlijkse Zoute Grand Prix, een evenement dat autoliefhebbers en verzamelaars van over heel de wereld aantrekt. Maar ook voor de natuurliefhebber is Knokke-Heist een ware verademing met het uitgestrekte natuurgebied Het Zwin waar unieke flora en fauna floreert en u kan genieten van rustgevende wandelingen in een wondermooi en ongerept groen landschap. Wie op zoek is naar een subliem wooncomfort is in Knokke-Heist aan het juiste adres met een uitzonderlijke selectie van spectaculaire villa’s en luxe appartementen.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart