Waarop moet u letten bij de aankoop van exclusief vastgoed aan zee

Waarop moet u letten bij de aankoop van exclusief vastgoed aan zee

© VERSLUYS: OCEANDRIVE Knokke-Zoute

Wie op zoek is naar een exclusief appartement aan zee heeft meestal een vrij goed idee wat hij wil. In de meeste gevallen is er al een voorliefde voor een specifieke kustgemeente en daarnaast staat bij velen zeezicht tevens hoog op het lijstje. Een nieuwbouwappartement geniet bijna altijd de voorkeur, maar ook een recent gerenoveerd appartement op een mooie locatie kan heel wat kopers overtuigen.

Met deze blog duiken we mee in uw verlanglijstje en brengen we graag enkele bijkomende elementen aan waaraan u misschien niet onmiddellijk hebt gedacht. Kleine of grote details die soms een wezenlijk verschil kunnen maken tussen een gewone en een adembenemende penthouse. Zaken die niet noodzakelijk meer geld kosten maar uw wooncomfort wel gevoelig kunnen verhogen of verbeteren.

PIN U NIET VAST OP ÉÉN SPECIFIEKE KUSTGEMEENTE

Wanneer u op zoek gaat naar een luxe appartement aan zee bent u soms wat bevooroordeeld door de locatie. U hebt bijvoorbeeld een deel van uw kindertijd doorgebracht in een specifieke kustgemeente of u hebt door de jaren heen een vertrouwensband opgebouwd met een bepaalde plaats. Op zichzelf is hier uiteraard niets verkeerd mee, u kent immers de locatie door en door en kan op die manier vrij goed de voor- en nadelen inschatten. Toch bestaat het gevaar dat u hierdoor andere mooie locaties aan de Kust links laat liggen en niet de kans geeft die ze verdienen. Benader daarom de markt van luxevastgoed aan de Belgische kust met een open vizier. Informeer u goed over de verschillende nieuwbouwprojecten die in ontwikkeling zijn en vraag de nodige informatiebrochures op. In deze Home & Trends editie vindt u alvast enkele toonaangevende luxe projecten. Weet dat elke kustgemeente zijn eigen specifieke charme heeft met soms enkele prachtige verborgen parels… rustige gebieden weg van de drukte of hippe nieuwe stadslocaties, iconische hoge woontorens of eerder kleinschalige projecten. In heel wat kustgemeenten kan u een breed scala aan luxeprojecten terugvinden waarvan sommigen u zonder enige twijfel ook zullen bekoren.

VOOR EEN EXCLUSIEF APPARTEMENT MET ZEEZICHT HOEFT U NIET NOODZAKELIJK OP DE ZEEDIJK TE ZIJN

Zeezicht is voor velen een must. Logisch… want een onbelemmerd zicht op de zee blijft altijd tot de verbeelding spreken. De zee straalt immers rust en vrijheid uit. Twee zaken die ook voor een eigenaar van een luxe appartement niet onbelangrijk zijn. Ook hierin zijn echter heel wat nuances mogelijk. Een appartement op de zeedijk geniet uiteraard van zeezicht. Weliswaar kan een zeedijk afhankelijk van het seizoen vrij druk zijn waarbij zeker de lagergelegen verdiepingen soms wat geluidsoverlast kunnen ervaren. De voorbije jaren zijn er aan de Belgische kust heel wat nieuwbouwprojecten ontwikkeld die zich niet op de traditionele zeedijk bevinden en desondanks ook integraal kunnen genieten van zeezichten. Dit kunnen bijvoorbeeld projecten zijn op een tweede lijn waarbij de hogere niveaus uitsteken en de bovenste appartementen op deze manier ook panoramische zeezichten hebben. Daarnaast zijn er ook nieuwe projecten die het beste van twee werelden combineren met een garantie op eerstelijns zeezichten en dit in een uitgesproken groen of maritiem landschap.

NEEM NIET ALLEEN GENOEGEN MET EEN HOOGSTAANDE AFWERKINGSGRAAD

Luxe en een hoogstaande afwerking moeten altijd samengaan. Wie een uniek penthouse of exclusief appartement aan zee wil mag geen enkel compromis maken als het over afwerking en kwaliteit gaat. Enkel het gebruik van de beste materialen, een verfijnde en degelijke afwerking met integratie van maatwerk binnen een stijlvolle woonomgeving mogen u overtuigen. Naast de aandacht die u besteedt aan afwerking zijn er nog enkele zaken die u zeker in acht moet nemen. Grote ramen met voldoende lichtinval, een doordachte woonindeling en niet te vergeten hoge plafonds zorgen voor een gevoel van luxe en ruimte. Om dit te garanderen zullen heel wat projectontwikkelaars extra aandacht besteden aan het ontwerp en de inrichting van hun penthouses en duplex-appartementen. Niet toevallig zijn dit dan ook meestal de duurste units in een appartementsgebouw, maar voor deze prijs krijgt u dan echt ook waar voor uw geld. Bovendien is er ook het privacy voordeel waarbij een eigenaar van een penthouse bovenaan het gebouw geen last heeft van inkijk.

ONTSPANNEN EN RELAXEN OP UW EIGEN BUITENTERRAS

Naast de afwerking en inrichting mag ook een groot buitenterras met hoge glazen balustrades niet ontbreken. Op dit buitenterras met voldoende plaats voor klassevolle loungezetels en een grote eettafel met stoelen kan u op uw eigen ritme ontspannen en relaxen waarbij de glazen balustrade u beschermt tegen de wind. Parkeren aan de Belgische kust is geen vanzelfsprekendheid. Bespaar u daarom deze kopzorgen en zorg dat u steeds op één van de ondergrondse niveaus in het gebouw over een eigen afgesloten garage beschikt. Sommige bouwpromotoren geven de mogelijkheid tot aankoop van meerdere garages of dubbele garages indien beschikbaar. Dergelijke extra ruimte is geen overbodige luxe wanneer u ook een plaats wenst voor de wagen van uw kinderen of een bijkomende plek nodig hebt voor uw fietsen of eventueel surfmateriaal. Beoordeel tot slot ook de algemene inkomhal van het gebouw. De inkom is immers het visitekaartje van het project en weerspiegelt ook de standing en het imago van uw eigen appartement.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart