Tweede verblijf ondanks corona zeer populair

Tweede verblijf ondanks corona zeer populair

In eigen land is de kust erg in trek, in het buitenland blijft Spanje de topfavoriet.

Door de strenge coronamaatregelen viel de vastgoedmarkt zo goed als stil in april en mei 2020. Vanaf de zomer vond er een inhaalbeweging plaats en ontstond er een rush op tweede verblijven. Geïnteresseerden in een vakantiewoning zijn van 8 tot 10 oktober welkom op de Second Home Expo in Gent.

Rush op tweede verblijven

Corona deed ons het belang en de charme herontdekken van vakantie dicht bij huis. Tijdens de lockdown in het voorjaar van 2020 viel de woningmarkt stil en konden veel Belgen sparen doordat zaken als reizen, restaurants en cultuur aan banden werden gelegd. Vanaf de zomer steeg de interesse in vastgoed naar ongekende hoogtes. Het tweede verblijf in eigen land kent vandaag een ongeziene boom, vooral aan de kust. Sinds het wegvallen van de reisrestricties en het hervatten van het vliegverkeer draait ook de markt van de tweede verblijven in het buitenland weer op volle toeren, met Spanje als uitschieter.

Spanje nog steeds topfavoriet bij de Belg

Spanje is al lang in trek bij Belgen voor een tweede verblijf. Voornamelijk door de reisbeperkingen als gevolg van de coronacrisis kelderde de verkoop van Spaans vastgoed aan buitenlanders. Ondanks het feit dat Spanje een van de zwaarst getroffen landen was tijdens de pandemie, nam de interesse in een tweede verblijf in het land alleen maar toe. De belangrijkste reden om vastgoed te kopen aan de Spaanse costa’s is de hogere levenskwaliteit, gevolgd door het mooie weer en de lagere prijzen. Het leven in Spanje is 30% goedkoper dan in België en de vastgoedprijzen liggen lager. Bovendien zijn er heel wat mooie panden te koop met een terras, balkon, tuin en/of zwembad –zaken die sinds de pandemie gegeerd zijn. Veel mensen die er al een tijdje over nadachten om iets te kopen in Spanje, draaien de knop om en gaan ervoor. De meesten kopen een woning of appartement aan de kust, vooral aan de Costa Blanca. Bovendien heeft de coronacrisis telewerken vanuit Spanje aangewakkerd. Spanjaarden, vooral zelfstandigen, hebben gemerkt dat ze evengoed kunnen werken op afstand. Ze gaan vaak voor een lang weekend naar hun buitenverblijf om er work en pleasure te combineren.

Second Home Expo

Wie wil investeren in een tweede verblijf kan zijn zoektocht starten op de Second Home Expo, die plaatsvindt van 8 tot 10 oktober in Flanders Expo Gent. Vorig jaar kon de beurs door corona niet plaatsvinden maar dit jaar is ze er terug. Er is een uitgebreid programma samengesteld met verschillende seminaries op vlak van juridische en belastingtechnische zaken en ook over beheer, verhuur en rendement. De Second Home Expo is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 11u tot 18u. Kijk voor meer informatie en tickets op www. secondhome-expo.be

Bezoek Second Home Expo gratis 8 t/m 10 oktober | Flanders Expo Gent >> Registreer 2 vrijkaarten <<< Bezoek www.secondhome-expo.be/tickets Code: G19FX1

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart