Immo Dochy, vastgoed op een ander niveau

Immo Dochy, vastgoed op een ander niveau

Als familiekantoor met uitvalsbasis in Waregem heeft Immo Dochy al meer dan 40 jaar ervaring in de vastgoedwereld. Immo Dochy is dan ook uitgegroeid tot een vaste waarde in West- en Oost Vlaanderen voor de verkoop en verhuur van exclusieve eigendommen, projecten en industrieel vastgoed. Discretie en een persoonlijke service vormen hierbij de rode draad. Een aanpak die ervoor gezorgd heeft dat Dochy een sterke vertrouwensrelatie heeft opgebouwd met zijn klanten. In deze Home en Trends ‘Zuid West-Vlaanderen special’ kon een gesprek met dit toonaangevende vastgoedkantoor dan ook niet ontbreken. Naast hun kijk op de vastgoedmarkt polsten we ook naar hun geheime recepten als succesvol vastgoedmakelaar.

Centraal gelegen exclusief villa-landhuis in prachtige parktuin te Roeselare

Immo Dochy is al meer dan vier decennia actief in het vastgoed.

Hoe is het begonnen? Anthony Dochy:

“ In 1977 startten mijn ouders Christine en Eric Dochy Immo Dochy op. Gedurende onze meer dan 40 jarige geschiedenis is elke uitbreiding van het team een belangrijke stap vooruit geweest. In 2000 is Gregory Merlier in de zaak gekomen en later in respectievelijk 2007 en 2011, hebben mijn broer Ludovic en mezelf het team versterkt. Ons gemotiveerde team beschikt over een grote vastgoedcompetentie en praktische ervaring waardoor we onze vastgoedportefeuille en regio gevoelig hebben kunnen uitbreiden. Samen met de uitbreiding hebben we ook een solide structuur uitgebouwd die zorgt voor een nóg betere opvolging en begeleiding van onze klanten. Binnen Immo Dochy is het een bewuste keuze dat elk teamlid alle aspecten tot in de puntjes beheerst waardoor we de mensen steeds verder kunnen helpen met kennis van zaken. Deze kenmerkende aanpak is ongetwijfeld één van onze grote sterktes geworden door de jaren heen. ”

Wat maakt jullie als familiebedrijf zo uniek ? Ludovic Dochy:

“ Als team staan we heel dicht bij elkaar waardoor we elkaar dan ook door en door kennen. We luisteren aandachtig naar de wensen van de klant en gaan dit vervolgens intern snel en grondig bespreken. Het is een doordachte keuze om niet te werken met stagiairs of administratief bedienden. Op die manier voelen we zelf het gehele verhaal van schatting tot verkoop heel goed en direct aan. Als familiebedrijf trekken we steeds aan hetzelfde zeel en kunnen we 7 op 7 persoonlijke service geven aan de klanten. ”

Residentieel gelegen, recent gebouwde luxueuze kasteel-villa te Hertsberge

Immo Dochy is in de eerste plaats gekend voor het exclusieve vastgoed.

Hoe weerspiegelt zich dit in jullie manier van werken? Gregory Merlier:

“ Wie op onze website www.dochy.be surft kan inderdaad kennis maken met een uniek aanbod bijzondere vastgoedpanden en gronden. In dit exclusieve segment verwachten zowel de verkoper als de koper een doorgedreven professionaliteit en absolute discretie. Als vastgoedmakelaar gaan we dan ook aandachtig luisteren naar de wensen van onze klanten en hanteren we altijd een gepersonaliseerde manier van werken. Om dit in de praktijk te verwezenlijken is een bepaalde vorm van diplomatie vereist waarbij vooral wederzijds vertrouwen een cruciale factor is. Door onze tientallen jaren ervaring in de vastgoedsector en enorme kennis van de regio beschikken we bij immo Dochy ook over een uitgebreid netwerk van potentiële kopers. ”


“ Naast de bruisende en hippe steden Waregem en Kortrijk herbergt Zuid West-Vlaanderen ook heel wat prachtig verborgen pareltjes die garant staan voor puur genieten in alle rust en privacy ”


Moderne villa op topligging in Nieuwpoort

Als toonaangevend vastgoedkantoor zijn jullie uitgegroeid tot een absolute referentie in West- en Oost-Vlaanderen met een extra focus op het zuiden van deze provincies.

Wat zijn volgens jullie de belangrijkste voordelen om te wonen in deze prachtige streek? Gregory Merlier:

“ In deze Home en Trends editie staat een mooi artikel over de regio Zuid West-Vlaanderen. Het artikel omschrijft goed de vele voordelen van wonen in de Leiestreek. De rivier ‘De Leie’ is altijd de grootste katalysator geweest voor de welvaart van de regio. Naast de economische impact die de rivier al vele eeuwen heeft, zijn de oevers van ‘De Leie’ ook uitgegroeid tot de geliefkoosde woonbestemming voor heel wat mensen. Water heeft immers een magische uitstraling die symbool staat voor zowel rust als energie. Die onweerstaanbare charme van ‘De Leie’ is een sterke natuurlijke aantrekkingskracht. Naast de bruisende en hippe steden Waregem en Kortrijk herbergt Zuid West-Vlaanderen ook heel wat prachtig verborgen pareltjes die garant staan voor puur genieten in alle rust en privacy. ”

Hebben jullie het gevoel dat de vastgoedmarkt door de coronapandemie is veranderd? Ludovic Dochy:

“ De gevolgen van de coronapandemie hebben zeker hun effect gehad op de vastgoedmarkt. Heel wat mensen zijn nu op zoek naar een beter en hoogstaander wooncomfort. De coronapandemie heeft de vastgoeddroom van heel wat kandidaat kopers ook in een stroomversnelling gebracht. Mensen willen weer meer genieten van het leven en zijn, mede aangevuurd door de historisch lage rente, bereid om daar heel wat centen voor neer te tellen. Deze grote vraag heeft er voor gezorgd dat het voorbije jaar de vastgoedprijzen sterk zijn gestegen. Ook in onze regio hebben we in heel wat segmenten sterke prijsstijgingen gezien. Daarnaast zien we dat heel wat van onze vermogende klanten hun spaarcenten meer en meer investeren in beleggingsvastgoed. Bij de bank brengen spaarcenten geen rente meer op en niet iedereen is bereid om te investeren in risicovolle aandelen op de beurs. Vastgoed daarentegen is waardevast en inflatiebestendig. Ook voor de komende jaren verwachten we vanuit immo Dochy dat de vastgoedprijzen nog verder zullen blijven stijgen. ”

J.Bouckaertstraat20 – 8790 Waregem I tel+32(0)56604176 I mail:info@dochy.be I web:www.dochy.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart