De meerwaarde van iFinco kredietmakelaars wordt nog duidelijker in 2020

De meerwaarde van iFinco kredietmakelaars wordt nog duidelijker in 2020

De krediet- en verzekeringsmakelaar is een beroep dat reeds bestaat van toen de dieren nog spraken. Maar wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen en vooral wat is hun meerwaarde? Een krediet- en verzekeringsmakelaar is iemand die in volledige onafhankelijkheid werkt om de beste hypothecaire- en verzekeringsoplossing uit te werken volledig op maat van zijn klant. Bij een krediet- en verzekeringsmakelaar hangt er dus geen reclamebord aan de gevel van één specifieke bank- of verzekeringsmaatschappij. Door deze onafhankelijkheid en samenwerking met een groot aantal krediet- & verzekering instellingen garandeert de krediet- en verzekeringsmakelaar u als klant dus een gigantisch aanbod en een uitgebreid gamma aan keuzemogelijkheden.

De grootbanken hanteren hun eigen spelregels Elke bankinstelling en verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen specifieke acceptatieregels. Deze interne politiek houdt in dat ze steeds op zoek gaan naar een bepaald ”type” cliënteel, waar ze vervolgens hun eigen uitgewerkt voorstel aan kunnen koppelen. Zonder de kredietinstellingen in hokjes te duwen, stellen we toch vast dat ze verschillende maatstaven hanteren. De ene kredietinstelling gaat bijvoorbeeld bewust op zoek naar alleenstaanden die een aankoop wensen te doen, een andere kredietinstelling zoekt dan weer naar een koppel met veel eigen spaargelden. De kredietinstellingen hanteren dus in hun toewijzingscriteria een verborgen agenda met elk hun eigen spelregels. Dat verklaart waarom u bij de ene grootbank zonder duidelijke reden een weigering zou kunnen krijgen voor uw kredietdossier maar bij een andere grootbank dan weer zonder problemen uw kredietaanvraag goedgekeurd krijgt binnen exact hetzelfde wettelijk kader en al dan niet met een aantal voorwaarden.

Ifinco garandeert u het beste voorstel

iFinco specialiseerde zich in deze complexe materie en verwerkte al die verschillende invalshoeken van de kredietmaatschappijen in één overzichtelijk verhaal om u zo als toekomstige koper of huidige hypotheker te helpen in het kluwen van al die verschillende profileringen. Op die manier weten wij bij Ifinco onmiddellijk waar u als klant het beste bediend zal zijn. Want geef toe, wanneer u begint te zoeken naar de juiste bankpartner om te lenen, bent u bij het tweede bezoek vaak reeds het noorden kwijt. Iedere bank vertelt u immers iets anders en bij de ene zijn er een beperkt aantal voorwaarden van toepassing waar u bij een andere bank als snel geconfronteerd wordt met een veelvoud aan voorwaarden. Bedenk daarnaast ook eens hoeveel u van uw kostbare tijd kwijt bent vooraleer u zelf het ganse banklandschap hebt afgelopen en al deze verschillende appels en peren hebt kunnen vergelijken. Net omdat wij bij iFinco met maar liefst 25 verschillende banken samenwerken, hebt u de garantie dat wij u als klant 25 keer meer mogelijkheden kunnen aanbieden. Op deze manier kan u dus ook direct mee profiteren van alle verschillende mogelijkheden die iFinco krijgt via die maatschappijen. Wij verkennen en vergelijken samen met u alle opties zowel voor uw hypothecair krediet maar ook evenzeer voor al uw verzekeringsproducten. Het beste nieuws is dat u geen euro teveel betaalt en bovendien ontvangt u van Ifinco, als kers op de taart, een uitgewerkt dossier dat u een pak meer fiscaal voordeel en aftrekbaarheid in uw personenbelasting kan opleveren. Conclusie: u zal dus meer overhouden op het einde van de maand en het jaar!

Nieuwe wetgeving rond de ontlening van +90% van hypothecaire kredieten

De Nationale Bank van België wenst dat de banken voorzichtiger omspringen met het toekennen van hypothecaire kredieten. Zo is het maximaal te ontlenen bedrag bij een aankoop van een woning of appartement vanaf 1 januari 2020 beperkt tot 90%. Als het gemiddelde aankoopbedrag in België zich rond 250.000 euro situeert dient u dus als koper 25.000 euro zelf op te hoesten bovenop de registratie- en kredietaktekosten. Geen paniek, want gelukkig zijn er enkele uitzonderingsmaatregelen voorzien waarbij u als (startende) koper toch nog de volledige aankoopprijs kan ontlenen. De Nationale Bank van België heeft immers toestemming gegeven om een bepaald percentage van de volledige som die kredietinstellingen gebruiken om hypotheken te plaatsen te gebruiken voor 100% leningen. Kom dus zeker met Ifinco praten en maak het uzelf comfortabel. Door onze expertise ter zake ontvangt u van ons meteen de juiste oplossing aan de beste voorwaarden. Vergeet bovendien niet dat het een bankier en kredietmakelaar verboden is om bij een particulier geld te ontvangen of dossierkosten te vragen voor advies. Advies is dus steeds geheel gratis. Wij als kredietmakelaar, ontvangen een vergoeding van de kredietmaatschappij waar wij (in overleg met u) uw hypotheek plaatsen. Bovendien zijn wij ook verplicht u volledig inzicht te geven hoeveel we verdienen aan uw kredietdossier. Die ongekende transparantie zorgt voor een sterke band en een belangrijk wederzijds vertrouwen.

Vaarwel woonbonus, welkom verlaagde registratierechten

Het kleine en grote beschrijf zijn reeds een tijdje uit het straatbeeld verdwenen en werden vervangen door een éénduidige berekeningsmodule. De registratierechten (verkooprechten) werden tot voor kort voor iedereen opgetrokken naar 10%. U ontvangt echter een korting van 3% indien u uw eerste woning aankoopt . Ook voor de mensen die hun woning eerst verkochten en nadien een nieuwe woning kochten werd de korting toegestaan. Deze mensen konden allemaal kopen aan 7% registratierechten op de aankoopprijs. Het einde van de woonbonus gaat echter opnieuw gepaard met een verlaging van de registratierechten van 7% naar 6% voor ieder zijn eerste aankoop in België en dit vanaf 1 januari 2020.

Ontdek de nieuwe Ifinco website

Een nieuw jaar brengt voor Ifinco ook een volledig nieuwe en aangepaste website. Zo zullen er tal van nieuwe rekenmodules beschikbaar zijn en zal u uw kredietaanvraag volledig online kunnen indienen en onmiddellijk het resultaat ontvangen. Daarnaast zal u uw krediet- en verzekeringsdossier zelf kunnen beheren, de status en beslissing opvolgen, documenten toevoegen, contracten opslaan en zoveel meer. Bovendien zal u ook via onze website verschillende documenten digitaal kunnen ondertekenen. Door het grote succes en onze verdere uitbreiding lanceren wij ook enkele nieuwe vacatures. Volg onze website en facebookpagina dus op de voet en wie weet, word jij binnenkort onze nieuwe collega.

Met heel veel passionele wensen staan wij ook in 2020 voor jullie klaar! Samen op weg naar meer levenskwaliteit, meer fun, meer liefde en vooral meer financiële zekerheid!

Het iFinco-team,


iFinco is bereikbaar via 09/224.22.22 of info@ifinco.be. Je kan ook rechtstreeks bellen met één van de volgende contactpersonen:

Mathias Cooreman 0476/42.76.78 Elke De Vos 0477/ 76.97.23 Heidi Carette 0472/69.33.51 Morgan Keukelier 09/224.22.22

iFinco krediet & verzekeringsmakelaars fsma 115954 A ondernemingsnummer BE 0652.774.663

Ommegangstraat 24-001, Evergem Klossestraat 1a – De Pinte www.ifinco.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart