Klanten getuigen: iFinco pakt ons dossier erg slim aan

Klanten getuigen: iFinco pakt ons dossier erg slim aan

‘Een vriend bij een grootbank moest toegeven dat iFinco ons dossier erg slim heeft aangepakt’

Het voorbije jaar werden heel wat veranderingen doorgevoerd in de kredietwereld. Veranderingen die best wel wat impact hebben op de consument. Zo was er de afschaffing van de woonbonus en een verstrenging van een aantal spelregels. Voor de volle 100% lenen is bijvoorbeeld alleen nog mogelijk onder welomlijnde voorwaarden. Ook corona was een spelbreker. Heel wat mensen moesten het plots met minder inkomen stellen en zagen daardoor hun afbetalingscapaciteit tijdelijk verminderen. ‘Gelukkig kunnen we mensen nog altijd ondersteunen met interessante oplossingen’, zegt Mathias Cooreman van iFinco, die het woord voor de gelegenheid graag aan een paar van de vele klanten geeft voor wie hij het verschil heeft gemaakt.

Ondanks een gewijzigde regelgeving en een gezondheidscrisis die niemand zag aankomen, blijven de tarieven voor een hypothecair krediet bijzonder gunstig. We weten intussen ook dat de vastgoedsector niet de voorspelde knauw heeft gekregen, maar dat mensen integendeel ‘wonen’ nog meer naar waarde zijn gaan schatten. Daar zal de lockdown zeker voor iets tussen hebben gezeten. Wanneer je plots intensief thuis moet leven, werken en vaak ook les moet geven aan je kinderen, besef je des te meer hoe belangrijk die eigen plek wel is. ‘Dat hebben ook wij gemerkt’, bevestigt Mathias, de oprichter en kopman van iFinco. ‘Ook de voorbije periode bleven mensen de weg vinden naar ons. Ik ben oprecht blij dat we zo goed als iedereen ook hebben kunnen helpen.’

Het verhaal van Jef en Nathalie

Home & Trends kreeg de gelegenheid om een aantal van die klanten te spreken. Dat Mathias Cooreman zijn stiel kent, daar twijfelt niemand aan. Maar het leek ons interessant om de dingen eens te bekijken vanuit het perspectief van de consument. En dus hebben we afgesproken met Jef en Nathalie, twee dertigers in loondienst. Zij kochten 5 jaar geleden een startersappartement, maar merkten de laatste tijd dat ze toe waren aan meer ruimte. Ze stonden op het punt om een grond te kopen, waarop ze hun droomhuis zouden bouwen voor hun gezin. ‘We gingen eerst langs bij de klassieke bank’, vertelt Nathalie. ‘Die gaf aan dat we ons appartement zouden moeten verkopen, wilden we onze droom waarmaken.’ ‘In eerste instantie leek ons dat niet onlogisch’, bekent Jef. ‘Maar nadat we er een nachtje over sliepen wilden we toch onderzoeken of het echt niet anders kon.’ Op aanraden van een bevriend koppel kwamen Jef en Nathalie bij Mathias terecht. Die maakte zich sterk dat hij een scenario kon uittekenen waarin het koppel hun appartement niet zou hoeven te verkopen. ‘Ik stelde Jef en Nathalie een alternatief voor: een herfinanciering van de lopende lening van hun appartement met bijkomende lening voor de aankoop van een nieuwbouwwoning: deels met een klassiek woningkrediet, en deels met een bulletkrediet. Uiteraard nam ik de toekomstige huurinkomsten voor het appartement mee in rekening. Dat bleek een sterk financieel verhaal, met niet één maar twee waarborgen: de woning en het appartement.

Mathias toont ons de concrete rekening: Eigen middelen: Geen Huidige eigendom : waarde 265 000€ met nog een lopende lening van 192 000€ (aan 2,6%) Leeftijd: 32 en 36 Inkomen: Beiden in loondienst met 3980€ inkomsten/maand + 850€ toekomstige huurinkomsten Te financieren: Aankoop grond + bouw woning + BTW = 475 000€

Ook al zijn wij allebei actief in financiële jobs, we moeten toegeven dat we zelf nooit zouden gedacht hebben aan de oplossing die iFinco voor ons uitwerkte. We wisten niet eens dat dergelijke flexibele kredieten zelfs bestonden’, zegt Nathalie. ‘We hebben een vriend van ons die bij een andere bank actief is daar achteraf nog over aangesproken’, pikt Jef in. ‘Hij moest toegeven dat iFinco ons dossier heel slim had aangepakt, maar hij vertelde er ook bij dat een dergelijk scenario bij de klassieke grootbanken geen optie is, gezien de striktere voorwaarden die ze vooropstellen.’ En er volgde nog meer goed nieuws. ‘Ook het voorstel voor onze schuldsaldo verzekeringen bleek na vergelijking het meest interessant bij iFinco. Wij zijn erg blij dat we in Mathias en zijn team een betrouwbare en meedenkende gesprekspartner hebben gevonden, die met veel expertise dat voorstel hebben uitgewerkt dat voor ons financieel het meest voordelig was.

Het verhaal van Jens

‘Ik ging bij iFinco aankloppen, omdat ik een nieuwbouwappartement wilde kopen’, vertelt Jens. ‘Ik had al een eigendom, waar nog een lopende lening aan vasthing, maar kon wel nog een stukje eigen middelen vrijmaken. De rest wilde ik financieren via een hypothecair krediet. Het eerste wat Mathias zei, was: ‘Dat zou ik niet doen, in jouw plaats.’ Omdat Jens zelfstandige is, kon hij volgens Mathias beter kiezen voor een andere formule. ‘Mathias stelde mij een combinatie voor van een overbruggingskrediet, een bulletlening en een Individuele Pensioentoezegging, kortweg ITP’, aldus Jens. ‘Toen hij de rekensom maakte, bleek dat inderdaad voordeliger dan een klassieke hypotheek. Toch was ik eerst wat onzeker over deze oplossing, omdat ik er nog nooit eerder van had gehoord via mijn bank. Door de glasheldere uitleg van Mathias en de voordelen die vasthangen aan deze manier van financieren, ben ik wel snel overstag gegaan. De extra optimalisaties die Mathias in mijn voorstel opnam, alsook zijn beschikbaarheid en de vlotte afhandeling van mijn dossier, bevestigde voor mij nog eens extra dat ik in iFinco de juiste partner had gevonden.’ ‘Het klopt dat ik voor Jens ook nog wat andere zaken op punt hebt gezet’, lacht Mathias, ‘zoals de schrijfkosten en een goedkopere schuldsaldoverzekering, na overleg met zijn boekhouder. Als we aan een dossier beginnen, proberen we het onderste uit de kan te halen op álle vlakken.’

Voordelen financiering gecombineerd met een IPT:

• Lagere maandlasten • Fiscaal optimaal in uw bedrijf • U spaart voor de toekomst • Mogelijk om meerdere eigendommen tegelijk te financieren

Meer weten?

Wil je zelf een berekening op maat laten maken of wil je graag een gesprek met iemand van het iFinco-team? Dat kan: Mathias en co staan altijd paraat ! Neemt contact op via: Voor wie minder thuis is in financiële terminologie:. Een bulletlening is een financieringsconstructie waarbij een bedrag geleend wordt voor een bepaalde looptijd, waarbij in die looptijd enkel interesten betaald wordt en het geleende bedrag aan het eind van de looptijd in één keer wordt afgelost. De Individuele Pensioentoezegging (IPT) is een levensverzekering die de begunstigde (een zelfstandige of werknemer) in een aanvullend pensioen voorziet (deze kan wél nog fiscaal afgetrokken worden, in tegenstelling tot het hypothecair krediet) .


iFinco is bereikbaar via 09/224.22.22 of info@ifinco.be. Je kan ook rechtstreeks bellen met één van de volgende contactpersonen: Mathias Cooreman 0476/42.76.78 Mathias@ifinco.be Elke De Vos 0477/ 76.97.23 Elke@ifinco.be Heidi Carette 0472/69.33.51 Heidi@ifinco.be Morgan Keukelier 09/224.22.22 Morgan@ifinco.be Xaver Coucke 0499/10.30.07 Xaver@ifinco.be iFinco krediet & verzekeringsmakelaars fsma 115954 A ondernemingsnummer BE 0652.774.663 Ommegangstraat 24-001, Evergem Klossestraat 1a – De Pinte www.ifinco.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart