iFinco toont je hoe je geld kan halen uit je bakstenen

iFinco toont je hoe je geld kan halen uit je bakstenen

‘Ons motto is: er zijn altijd meer oplossingen dan hindernissen!’

Elke dag bestuderen de iFinco-medewerkers kredietaanvragen van eerste kopers, bouwers, verbouwers en vastgoedinvesteerders. ‘Wat daarbij opvalt, is dat geen enkel dossier hetzelfde is’, zegt oprichter Mathias Cooreman. ‘Er is wel één constante die altijd terugkeert. Negenennegentig procent van onze klanten wil liefst lenen met zo weinig mogelijk eigen inbreng. Nochtans is dat niet meer zo evident als vroeger. Grootbanken zijn gebonden aan nieuwe wettelijke bepalingen. Die maken dat slechts ongeveer 30% van hun totale kredietmassa mag bestaan uit +90%-kredieten. Gelukkig betekent dat dus ook dat mensen met beperkte spaarcenten een huis kunnen kopen.’

Vroeger koos de meerderheid van de vastgoedkopers voor een financiering van de aankoopprijs + kosten. Zoiets is vandaag niet meer mogelijk. De bankencrisis van 2008 noopte de overheid tot financiële steun aan de grootbanken. Dat bleef niet zonder gevolgen. Diezelfde overheid maakte de kredietregels al snel een pak strenger. Een financiering van meer dan 90% van de aankoop is vandaag enkel nog mogelijk voor zo’n derde van de kopers. De resterende 70% moet met een eigen inbreng komen. Dat kan zuurverdiend spaargeld zijn, of een duwtje in de rug van de ouders of grootouders. Sommigen kiezen voor een vervroegde opname van hun pensioensparen of een groepsverzekering. Wat je situatie als koper ook is, iFinco maakt er een erezaak van de beste deal voor jou uit de brand te slepen.

Het geld rolt meer dan vroeger…

‘Het is een klassiek verhaal’, vertelt Mathias. ‘Mensen die de vastgoedkriebel te pakken krijgen willen voor iets meer dan de maandelijkse huur die ze ophoesten een eigen stekje afbetalen. De lage rentes geven lage maandlasten waardoor kopers steeds jonger vastgoed aankopen. Niet zelden gaan die jonge kopers te rade bij ouders, vrienden of familie. Zijn er ergens centen los te weken? Wie kan bijspringen om die woondroom binnen handbereik te brengen? Want: niet alleen de aankoopprijs van de woning moet gefinancierd worden. Er komen ook nog registratierechten, notariskosten en kredietaktekosten bij. Reken daarbij nog eens 10% eigen inbreng en je moet al snel over 50.000 euro aan eigen inbreng kunnen beschikken, wil je een woning of appartement kopen in Vlaanderen.’ Die extra middelen vinden, is niet altijd even simpel. ‘Anders dan een aantal jaren geleden leven onze ouders meer dan vroeger’, aldus Mathias. ‘Spaargeld brengt weinig op en dus laat de actieve 50-plusser de economie draaien. Hij geniet van het leven en gelijk heeft hij. Het geld rolt meer, zou je kunnen zeggen. Het gevolg is wel dat er minder dan vroeger geld op overschot is om kinderen te ondersteunen in de grote stappen in hun leven. Toch zijn er formules waardoor het ene – goed leven – het andere – je kinderen een duwtje geven – niet in de weg hoeft te staan.’

… maar iFinco weet raad

‘Heb je als ouder een eigendom – al dan niet afbetaald – dan kan je het voor een deel of voor een bepaalde termijn mee als waarborg voegen bij het krediet van je kinderen’, verduidelijkt Mathias. ‘Dat klinkt bijzonder eng, maar met een paar stevige, correcte afspraken en een dosis vertrouwen kan er eigenlijk niets fout gaan. Ook ouders die geen eigendom hebben, kunnen hun kinderen uit de brand helpen. ‘Er bestaan namelijk verschillende kredietformules (Family+) waarbij je je kinderen op maandelijkse basis kan helpen door bijvoorbeeld een kleine maandelijkse bijdrage te doen. Op deze manier blijft het voor iedereen een heel gezonde en vooral financieel haalbare situatie. Je hoeft ook niet aan je eigen spaargeld te zitten of borg te staan voor een lening.’ Niet alleen voor eerste kopers is er de mogelijkheid om geld uit je bakstenen te halen. ‘Stel, je hebt wat spaargeld en wil dat wel activeren maar weet niet goed in wat. Nou, kom dan zeker even met ons praten. Bij iFinco helpen we je graag op weg om je vastgoeddroom of investering te verwezenlijken. Bij de meeste klassieke bankinstellingen mag je voor een tweede vastgoedaankoop maximaal 80% van de aankoopprijs ontlenen. Dit zorgt er voor dat je vaak je gehele spaarpot moet opsouperen om je aankoop gefinancierd te krijgen. Niet alleen betaal je voor je tweede aankoop 10% registratierechten – enkele uitzonderingen daargelaten -, daarnaast moet je dus ook nog eens 20% eigen middelen voorzien. ‘Dat is pittig’, weet Mathias. ‘Gelukkig denken we out of the box, hier bij iFinco. Wij brengen je eigen vermogen in kaart en gebruiken het bedrag dat je reeds afbetaalde voor je eigen woning als je eigen middelen. Dit doen we door bijvoorbeeld een deel wederopname te doen, je huidige krediet te herzien aan betere rentevoet(en) of je huidige krediet samen te voegen met je nieuwe aankoop. Op deze manier kan je zonder 1 euro eigen inbreng te doen toch een twee eigendom verwerven. Moet je dus spaargeld hebben om een tweede eigendom te kopen? Neen! Waarom nog wachten, dan?’

Gratis advies

Het advies van iFinco is gratis, maar niet goedkoop. ‘Bij iFinco nemen we continu deel aan opleidingen. We verbeteren onze service én onze kennis voortdurend. Dat kost geld, maar die investering doen we graag voor onze klanten’, aldus Mathias. ‘We volgen de financiële en vastgoedmarkten op de voet en durven buiten het klassieke financiële kader denken. Ons doel is om elke klant te helpen aan een meerwaarde in zijn/haar leven. iFinco is een zeer gevestigde waarde in de kredietmarkt en kaapte reeds enkele prijzen weg bij banken en kredietinstellingen. Onze manier van werken en de service die we leveren zijn van hoog niveau maar zeer toegankelijk voor iedereen.’ ‘Zin om jouw dromen met het iFinco-team te delen? Kom gewoon eens praten. We hebben nog niemand opgegeten’, lacht Mathias nog.

iFinco is bereikbaar via 09/224.22.22 of info@ifinco.be. iFinco krediet & verzekeringsmakelaars fsma 115954 A ondernemingsnummer BE 0652.774.663 Ommegangstraat 24-001, Evergem Klossestraat 1a – De Pinte www.ifinco.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart