Gloster bij Outdoor Designzaak Rechts van de kerk

Gloster bij Outdoor Designzaak Rechts van de kerk

GLOSTER heeft collecties die zowel de liefhebber van een meer klassieke tuin zal tevreden stellen, alsook de aanhanger van de moderne manier van outdoor living in een al dan niet compactere tuin.

GLOSTER is een tuinmeubelmerk dat al een eind aan de weg timmert. Ondertussen al ruim vijftig jaar. De tuinmeubelproducent met Afrikaanse roots staat niet voor niets synoniem voor adembenemend design en meubels vervaardigd uit enkel de beste plantageteak. Hoewel het zich zeker niet beperkt tot hoogwaardig teak, zeker de laatste jaren gebruikt GLOSTER ook moderne materialen zoals aluminium, vinyldoek, kunstof en staal. Al in 1960 is GLOSTER begonnen met het maken van meubels voor de lokale, welvarende West-Afrikaanse consument. Wat toendertijd een kleinschalige onderneming was, is vandaag een toonaangevend merk met het gros van de productie-eenheden niet langer in Afrika, maar in Indonesië en Europa. De wereld mag dan wel veranderd zijn en het merk ziet het dan wel groter, toch is GLOSTER niet fundamenteel veranderd. Het is nog steeds een tijdloze meubelmaker met een neus voor de stiel en het handwerk dat daarbij komt kijken, en een serieuze liefdesverklaring aan het adres van de teakhoutplantages.

Onder andere Lima is daar een perfect voorbeeld van. De zetels, loungers en chaise-longues uit teak plaats je naar eigen behoefte en smaak links, rechts, tegenover elkaar… Perfect voor de hedendaagse outdoor omgeving.

Vervolgens is er Fern een lounger die zich aansluit bij de allerbeste Scandinavische traditie. Opnieuw een grotendeels teak meubel met een afwerking van fijn en sterk geweven touw in de rugleuning voor een heerlijk gevoel. Kies voor een stoel die naar binnen toe plooit voor wat me-time of een kaarsrecht model dat trots en uitnodigend de wereld trotseert!

Ook Kay belichaamt GLOSTER en waar het voor staat zonder de minste moeite. De rugleuning van Kay valt meteen op aan de loungers, armstoelen, tweezitssofa’s en ligbedden. Veel te groot en de prachtige, elegante buiging die de rugleuning maakt, geeft de indruk van een omhelzing.

Ambient light is een lampencollectie met enerzijds een cilinder van hoogwaardig troebel glas en anderzijds een metalen frame die de cilinder op zijn plaats houdt. Je kunt voor een handvat kiezen of ook niet als je de lichtinval altijd gelijk wil houden.

In de Grand Weave zetel komen moderne materialen zoals aluminium en touw samen met een rustieke look die de ambacht van vlechten in herinnering brengt. Voor een unieke zintuiglijke beleving.

De Maya collectie vindt het minimalisme van de iets oudere Cloud-collectie niet opnieuw uit, maar poogt het aan te vullen en (nog) beter te maken. De verschillende zetels en bijzettafels bestaan grotendeels uit twee materialen: aluminium frame en de zitting. Grid of raster geeft goed weer waar die collectie van complementaire units/meubelen heen wil. Gecombineerd vormen ze een geheel die meer is dan de som der delen die je bovendien volledig zelf hebt kunnen samenstellen.

Bay is een collectie die toegeeft aan dat gevoel van nostalgie naar een minder complexe tijd. Bay’s teak frame en de eenvoudige maar kwalitatieve stoffen zitting geeft de zetel en bijhorende elementen een vintage look die je elke dag wel kan inzetten.


Rechts van de kerk Pastoriestraat 3 9800 Meigem (Deinze) 0475/53 53 99 info@rechtsvandekerk.be www. rechtsvandekerk.be

    Wenst u meer informatie over dit artikel?

    Neem via onderstaande formulier rechtstreeks contact op met de leverancier.

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart