Tools for togetherness

Tools for togetherness

Het West-Vlaamse Extremis werd in 1994 opgericht door Dirk Wynants met het idee dat meubelen de communicatie tussen mensen onderling moet stimuleren en versterken. Het design moet probleemoplossend en duurzaam zijn. Eigenschappen die vandaag de dag steeds belangrijker worden.

Extremis viert dit jaar zijn dertigjarig bestaan. En dat doet het met Griekse flair.

Vanuit hun hoofdkantoor in Poperinge exporteren ze maar liefst tachtig procent van hun designmeubelen naar het buitenland en bouwen ze zo dagelijks aan de wereldwijde populariteit van hun merk. Extremis is dan ook niet zomaar een meubelmerk. Elke Extremis-collectie is een vertaling van het dagelijkse leven. Een filosofie waarbij authenticiteit en gebruiksgemak centraal staan. Die authenticiteit uit zich, naast hun herkenbare ontwerpen, ook in hun ‘story-telling’. Voor de video- en fotoshoots schakelen ze enkel eigen werknemers, vrienden of familieleden in. Hierdoor ontstaan oprechte momenten van ‘togetherness’. En laat nu net dat hetgene zijn waarin ze uitblinken.

PANAGIRI, GRIEKSE FLAIR IN JOUW TUIN

Speciaal voor deze gelegenheid stellen ze een reeks aluminium/houten-meubelen voor: Panagiri. ‘Pan giri’ wil letterlijk zeggen: iedereen samenbrengen. Het hoeft dus niet te verbazen dat deze collectie staat voor de bruisende essentie van verbondenheid en feest. Samen met elkaar mooie en gezellige momenten delen. Daar gaat het om. Zo brengt Extremis iedereen samen rond de tafel. De modulaire stoelen, zitbanken en tafels maken talloze combinaties mogelijk. Wist je dat je de tafel bijna eindeloos kan verlengen? Zo kan eenieder aanschuiven voor het feestmaal. Kalí órexi! (= Smakelijk eten!)

Bovendien stelt Extremis nog twee extra accessoires voor die passen bij de tafel. Enerzijds is er het ‘Slide-on’-zitkussen. Dit kussen schuift moeiteloos tussen de planken van de zitbank, waardoor het niet op de grond kan vallen of wegwaaien. Zo heb je steeds en proper kussen om op te zitten. Handig toch? Anderzijds is ‘Byos’. Byos staat voor ‘bring your own seat’. Deze revolutionaire stoel kan je over de zitbank schuiven en haakt zichzelf zo stevig vast. Door zijn ergonomische rugleuning in Sunbrella-stof verhoog je jouw zitcomfort in een handomdraai. Dat de Byos-stoel ook stapelbaar is, maakt het vooral handig bij het wegbergen tijdens de wintermaanden. Opgeruimd staat netjes.

PANTAGRUEL. U VRAAGT, WIJ DRAAIEN.

Als je wat vertrouwd bent met de 16e-eeuwse literatuur, dan heb je wellicht al eens gehoord over de verhalen van de reus Gargantua en zijn zoon Pantagruel. Gargantua is ook de naam van de grote tuintafel waarmee het merk Extremis destijds werd gelanceerd. Door het grote succes verdiende deze tafel een waardige opvolger. Het is dan ook logisch dat zijn opvolger de naam ‘Pantagruel’ mee kreeg. De tafel werd nu voorzien van een handig, ingebouwd draaiplatform. Staat het zout aan de andere kant van de tafel? Even draaien en je hebt alles binnen handbereik! Dus geen drankjes meer omstoten of anderen hinderen tijdens het eten. De Pantagruel maakt van elk samenzijn een feest. Naast de gekende picknick-versie heb je ook nu ook een ‘gewone’ tafel met poten. Deze kan je zelf verkrijgen met extra hoge poten, zodat je er met een barkruk aan kan zitten.

BISTROO. COMPACT EN SAMEN.

Bistroo is een aluminium zitmeubel voor twee personen. De ‘dubbele o’s’ in de naam van dit innovatieve zitmeubel staan daar niet toevallig. Je zit niet langer tegenover elkaar, maar naast elkaar. De ronde zit- en rugleuningen van het meubel bieden voldoende ondersteuning om lekker lang samen te chillen. Het meubel is ook voorzien van een tafelblad, net groot genoeg voor twee en heeft een uitsparing in het midden. Hierin past een bijhorend dienblad waarop een lekkere espresso of een verfrissend biertje kan worden geserveerd. Het unieke ontwerp met slechts drie poten maakt niet alleen dat het stabiel is, maar ook snel stapelbaar. Een pluspunt voor iedereen die van orde houdt.

HOPPER. PLAATS VOOR IEDEREEN.

Andermaal een functionele picknicktafel van Extremis met net dat tikkeltje meer. Meer comfort, meer gebruiksvriendelijkheid en meer zitplaatsen. De ‘Hopper’ is vernoemd naar de typische vorm van de ranken van de hopplant die net zoals de tafelrand afbuigen. Door die eigenaardige vorm ontstaan er vier uitsparingen (of ‘ingangen’) aan elke hoek van de tafel. Zo kan je makkelijk aanschuiven en plaatsnemen. De Hopper biedt ook meer comfort door de tafelrand die schuin afbuigt. Op die manier kan je comfortabel leunen tegen het tafelblad. Daarnaast ontwierp Dirk Wynants voor de Hopper ook een schaduwluifel (Hopper Shade). Geen overbodige luxe op een warme dag. De Hopper is er als lange, rechthoekige tafel in vier maten. Een uitvoering voor respectievelijk vier, zes of acht personen. En er is ook een kingsize uitvoering voor maar liefst tien personen. Ideaal voor een grote familie of ruime vriendenkring. Er is een tafelframe in gegalvaniseerd staal voor extreme duurzaamheid of een frame in gepoedercoat aluminium voor een meer gestileerde look. Aan jou de keuze.


RECHTS VAN DE KERK PASTORIESTRAAT 3 9800 MEIGEM (DEINZE) 0475/53 53 99 INFO@RECHTSVANDEKERK.BE WWW.RECHTSVANDEKERK.BE

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart