Deze zomer is de Belgische kust opnieuw de ‘place-to-be’

Deze zomer is de Belgische kust opnieuw de ‘place-to-be’

Tijdens het voorbije hemelvaartweekend in de maand mei, noteerde de Kust zo’n 800.000 toeristische overnachtingen. Met een gemiddelde bezettingsgraad van ongeveer 90 procent voor de kusthotels kan de toeristische sector alvast terugblikken op een meer dan geslaagd hemelvaartweekend.

Naast toeristen uit Vlaanderen en Franstalig België brengen ook heel wat tweedeverblijvers hun weekends en vakantieperiodes door aan zee. Hiermee bevestigt de Belgische kust nogmaals zijn status als populaire bestemming en dit doorheen het ganse jaar. Ook voor de komende maanden bereiden ze zich aan zee voor op een bijzonder drukke zomer. Nu de covidperiode definitief achter ons ligt bruist de Kust opnieuw van het leven met ontelbaar veel evenementen voor zowel jong als oud. Op de website van www. dekust.be kan u de toeristische agenda raadplegen per kustgemeente. Wij geven u graag een overzicht van de meest in het oog springende activiteiten in de maand juli zodat u deze alvast met stip in uw eigen agenda kan noteren.

Begin juli wordt het Heldenplein in Knokke-Heist omgetoverd tot een bruisend festivalplein

Beginnen doen we met het Kneistival in Knokke-Heist. Dit gratis muziekfestival op het Heldenplein in Heist, vlak bij het prachtige strand, staat garant voor een uitbundige sfeer met bruisende concerten van zowel lokale, nationale en internationale bands. Het festival vindt plaats van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli. De optredens beginnen telkens vanaf 20 uur, op zaterdag 2 juli is er een kidsnamiddag voorzien vanaf 14 uur 30. Houdt u het liever wat rustiger dan kan u op vrijdag 1 juli vanaf 17 uur ook terecht op de gezellige avondmarkt in Bredene. Top Gun fans die van spectaculaire airshows houden moeten zich op 2 en 3 juli naar Koksijde begeven, waar u het Belgisch Kampioenschap luchtacrobatie kan aanschouwen met vertoningen van onder meer The Red Devils, de bekende MUG-heli uit Helden van Hier en de imposante NH90 marine helikopter van het Belgische leger. Als u trouwens in Koksijde bent, dan maakt u er best enkele dagen vakantie van, want aansluitend op woensdag 6 juli, organiseert de basis van Koksijde opendeurdagen voor het grote publiek met opnieuw enkele uitzonderlijke demonstraties.

Aan u de keuze: op het strand kan u een filmpje meepikken, tot rust komen op klassieke muziek of uit de bol gaan op meeslepende DJ-acts

Van 1 juli tot en met 25 augustus vormt het strand van Zeebrugge elke donderdag het unieke decor voor een gratis openluchtbioscoop. In de middag staat steeds een kinder- en jeugdfilm op het programma en vanaf 20 uur start de avondfilm. Zaterdag 9 juli vindt in Middelkerke ‘Klassiek aan Zee’ plaats, een groots klassiek openluchtconcert op de zeedijk van Westende. Een indrukwekkend symfonisch orkest speelt de ontroerendste passages uit het hemelse oeuvre van Wolfgang Amadeus Mozart met als achtergrond de prachtige duinen en de zee. Wie zich meer aangesproken voelt door het Tomorrowland-genre kan zich van 8 tot en met 10 juli uitleven op het Klein Strand in Oostende. Het Ostend Beach Festival is uitgegroeid tot het walhalla van de elektronische muziek aan zee. Internationale en lokale DJ’s zorgen voor een geweldige zomerse ambiance met een uitgebreid scala aan nationale en internationale dance acts.

Beleef onvergetelijke momenten aan zee

Culinaire liefhebbers worden aan de Kust verwend door een gerenommeerde horecasector met heerlijke visspecialiteiten en lokale lekkernijen. Wie zijn smaakpapillen nog verder wil verwennen kan op woensdag 13 juli ook terecht in het mooie parkdomein La Potinière in De Haan waar u kan proeven van overheerlijke gerechten aangeboden door lokale chefs. Tevens in de Haan kan u op 16 en 17 juli, kennis maken met ‘Boulevard De Haan’, een straattheatertraditie die al meer dan dertig jaar bestaat met elke zomer een internationaal straattheater van hoog niveau.

We sluiten dit overzicht af op 21 juli, de Nationale feestdag. Een absolute hoogdag aan de Kust met vele tientallen evenementen waaronder de spectaculaire vuurwerk-events in de verschillende kustgemeenten. Maak van deze dag aan zee alvast een onvergetelijk moment, kies een rustig plekje op het strand en geniet samen met vrienden van het prachtige licht- en klankspektakel.

Bent u ook één van de vele Belgen die zijn hart verloren heeft aan zee en droomt van een tweedeverblijf aan de Kust? Ontdek in dit Home & Trends magazine alvast het uitgebreide vastgoedaanbod van onze immo-partners aan zee. Maak kennis met enkele unieke projecten en contacteer vrijblijvend het immokantoor of de projectontwikkelaar voor een bezoek ter plaatse. Wie weet… kan u deze zomer nog genieten van uw eigen appartement aan zee.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart