Nieuwbouwvastgoed is een belangrijke katalysator voor de Belgische kust

Nieuwbouwvastgoed is een belangrijke katalysator voor de Belgische kust

Nu het zomerseizoen weer op gang komt bereiden de badsteden zich voor op een drukke periode. De covidpandemie is voorbij, dus zetten ze aan zee weer alle zeilen bij met de organisatie van tientallen unieke events voor jong en oud. De Kust is dan ook een bijzondere plek die synoniem staat voor genieten. Door de uitdagende tijden waarin we leven zijn veel mensen opzoek naar rust en ontspanning, belangrijke waarden die we samen met vrienden en familie, ongetwijfeld terugvinden aan de Belgische kust.

Trinity, Oosteroever Oostende te koop bij Versluys Groep

Ook aan de Belgische kust is de vastgoedmarkt de voorbije maanden tot rust gekomen

De coronapandemie en de extreem lage rente hebben gezorgd dat de vastgoedmarkt aan zee in 2020 en 2021 volledig oververhit was geraakt. In sommige badsteden was er zelfs sprake van een ware stormloop op vastgoed waardoor het aanbod de enorme vraag niet meer kon volgen. Net zoals in het binnenland, is nu ook aan de Belgische kust de vastgoedmarkt een stuk tot rust gekomen met een gezonde balans tussen vraag en aanbod. De iets duurdere rente, de stijgende bouwkosten en de oorlog in Oekraïne zorgen wel dat veel kandidaat-kopers een afwachtende houding aannemen. Anderzijds kijken lokale projectontwikkelaars en makelaars met vertrouwen naar 2022 omdat de vraag naar vastgoed aan zee bij veel Belgen nog steeds sterk aanwezig is. Belgen zijn gecharmeerd door het goede leven aan de Kust. Wonen aan zee is voor heel wat mensen dan ook een ultieme droom.

De Belgische kust 2.0, een ambitieuze toekomst met een gezond evenwicht tussen mens en natuur

De voorbije jaren trekken heel wat badsteden de kaart van vernieuwing. De zeedijk wordt verkeersvrij gemaakt en is opnieuw een plek waar wandelaars en fietsers een centrale rol krijgen. Waar vroeger de zeedijk vooral een lang uitgestrekte en soms inspiratieloze betonvlakte was, kiezen de kustgemeenten nu bewust voor een veel grotere integratie met het strand en de zee. De zeedijk van de toekomst is vooral een wandel- en fietsboulevard met veel plaats voor groene elementen, zitbanken, speelpleintjes en recreatie. Hier en daar krijgt de zeedijk zelfs het uitzicht van een lang uitgestrekte duinzone die niet alleen naadloos aansluit met het strand, maar ook een meer natuurlijke bescherming biedt naar de zee. In het kielzog van deze nieuwe mindset worden ook de straten en pleinen langsheen de zeedijk herbekeken. Gebouwen die het toelaten worden gerenoveerd en andere oudere vervallen panden maken plaats voor aantrekkelijke en meer toonaangevende nieuwbouwprojecten. Hier en daar ontstaan zelfs unieke hoogbouwclusters met beeldbepalende nieuwbouwtorens. Nieuwbouwprojecten vormen immers een belangrijke katalysator die de dynamiek en het imago van de omliggende straten en de wijk versterkt. Hoogbouw zorgt er bovendien ook voor dat er veel slimmer omgesprongen wordt met de beperkte ruimte. Met verschillende hoogbouwprojecten, onder meer aan het station en de nieuwe stadswijk Oosteroever bewijst de stad Oostende dat hoogbouw de toekomst is. Rondom de torens ontstaan immers nieuwe aantrekkelijke stadspleinen, groenzones en parken. Met deze nieuwe open ruimte krijgt de wijk meer zuurstof en ontstaat een heel nieuw wisselspel tussen architectuur, natuur, kunst en ontspanning.

Kies voor nieuwbouw en geniet van een hoogstaande woonkwaliteit

Wie opzoek gaat naar een appartement aan zee zal al snel merken dat de vastgoedmarkt aan de Kust bijzonder divers is. De Kust is met voorsprong dan ook de grootste vastgoedmarkt voor tweede verblijven in België met een breed aanbod van appartementen in verschillende prijsklassen. Als zeezicht een absolute must is, dan zal u iets dieper in de geldbuidel moeten tasten. Appartementen gelegen op de zeedijk zijn traditioneel altijd wat duurder. Nu meer en meer hoogbouwtorens ontwikkeld worden ontstaan wel betaalbare alternatieven. Torens tot wel dertig verdiepingen hoog staan immers ook garant voor adembenemende uitzichten. In deze projecten zal u merken dat u, afhankelijk van de oriëntatie, ook op pakweg een 15de verdieping al kan genieten van een spectaculair uitzicht en dit binnen een prijsklasse die misschien dichter aanleunt bij uw vooropgesteld budget.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart